Er du en troende én…?

Af Karsten Bach Generalsekretær i Dansk Oase
Af Karsten Bach
Generalsekretær i Dansk Oase

Spørgsmålet kommer fra taxachaufføren, som vist har udenlandske aner. På rejsen hjem fra Jylland er jeg strandet på Greve S-station, hvor toget ikke går videre pga. sporarbejde et sted på linjen.

Jeg må tage en taxa de sidste 3 km til Karlslunde, og på den korte tur når jeg at give chaufføren et nummer af Udfordringen.
Jeg har gerne et par ekstra i tasken, som jeg lader ligge i toget eller deler ud til mere eller mindre interesserede, fordi jeg engang har hørt om en, der blev kristen ved at læse et nummer af Udfordringen, som hun i fandt i en togkupé.
Og så var det, spørgsmålet kom:” Er du en troende en?” – Ja, svarede jeg – jeg er kristen. ”Er du præst?” – Nej, det er jeg ikke. ”Ok, jeg er muslim, ved du, det er den samme Gud vi tror på?” – fortsatte chaufføren.
Samtalen kom godt i gang, men desværre var køreturen ikke så lang, så jeg håber, han fik lidt ud af at læse i det blad, han fik i hånden og kvitterede for med et; ”Ja, tak det vil jeg gerne læse – det tager jeg ikke skade af, og jeg har jo masser af tid, når jeg holder og venter.”
Guds ord vender ikke tomt tilbage, og Gud arbejder også med taxachauffører.

 

Af Karsten Bach
Generalsekretær i Dansk Oase