Kerry tilbage i Mellemøsten

Mens der er klare uoverensstemmelser mellem USA og Israel om iranske og palæstinensiske anliggender, kommer udenrigsminister John  Kerry hertil i næste uge for drøftelser om disse emner med Israel og palæstinenserne.

 

Kerry indleder sin rejse med at tage til Bruxelles og Moldova og fortsætter til Jerusalem for at mødes med statsminister Beenjamin Netanyahu og palæstinensernes præsident, Mahmoud Abbas.

 

Han besøgte sidst regionen for tre uger siden, da der opstod klar uenighed  mellem Kerry og Netanyahu om disse anliggender..

 

Højt på dagsordenen for mødet mellem Kerry og Netanyahu vil være den aftale, der blev indgået for nogle dage siden i Geneve mellem Iran og seks verdensmagter, ifølge hvilken der vil blive lagt en bremse på Irans atomprogram i seks måneder til gengæld for en lempelse af sanktioner.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kerrys besøg i regionen finder sted nogle dage efter at England og Frankrig sender deres top-forhandlere i Geneve, Jacques Audibert og Simon Gass, til Jerusalem for at orientere israelske myndigheder om aftalen og drøfte rammerne for en mulig omfattende aftale.

 

Gass, der kom til Jerusalem igår, havde en samtale med den israelske efterretningsminister, Yuval Steinitz, om formiddagen og mødtes med repræsentanter for udenrigsministeriet senere på dagen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gass betegnede mødet med Steinitz som “godt” og sagde, at der var nogle elementer i aftalen som begge betegnede som “gode” og andre, “som der var uenighed om”.

 

Den britiske udsending, der var sit lands ambassadør i Iran 2009-2011, sagde, at nok ville Iran få en vis lempelse i sanktioner, men at hovedsanktionerne – om olie, gas og finansielle transaktioner – ville fortsætte.

– Disse sanktioner, sagde Gass videre,  vil være et stærkt incitament til Iran om at fortsætte i retning af en omfattende løsning.


Artiklen fortsætter efter annoncen: