Den levende døde familie

Af Henrik Engedal ung@udfordringen.dk
Af Henrik Engedal
ung@udfordringen.dk

Jeg er i gang med at se sæson 2 af tv-serien ’The Walking Dead’. Man ser det ene uhyggelige nærbillede af ulækre zombier efter det andet. Nogle gange rykker jeg lige lidt tilbage i stolen…

Hele verden er blevet inficeret af en virus som gør, at en masse mennesker er blevet til zombier. Det betyder, at de er døde men levende mennesker, som kun går rundt på jorden for at få fat i noget frisk blod – sådan kort fortalt. Hyggeligt, ikke?
Men hvad gør man, når ens egne familiemedlemmer er blevet bidt og er blevet til zombier? Dræber man dem? (de er jo reelt døde). Eller holder man dem fanget og venter på en mirakuløs kur? I denne serie gør man næsten altid det første. Med pistoler, økser, knive, haveredskaber og ja…selv armbrøste.

I et af de sidste afsnit jeg så, havde en ældre mand gjort det modsatte, og låst sin kone samt flere andre familiemedlemmer inde i en lade. Han nægtede at acceptere, at de faktisk var døde – levende døde. De blev fodret med levende høns, men der var ingen tvivl om, at de var blevet til zombier og dermed ikke kunne reddes.
Jeg kom til at tænke på de ord, som Jesus – meget provokerende – sagde til sin discipel, da han ville begrave sin far:
”Lad de døde begrave deres døde”, sagde Jesus til ham og fortsatte: ”Gå du ud og forkynd budskabet om Guds rige!”

Nogle gange i livet er der nogle ting, vi skal lægge bag os. Nogle gange gør det ondt, fordi det er noget eller nogle, vi elsker. Og jeg synes altså, at Jesus virkelig bare er hård, når han taler om, hvordan det er at fortælle om Guds Rige og arbejde i Guds Rige:
”Når du begynder at pløje, skal du se fremad og ikke tilbage. De, der hele tiden ser sig tilbage, kan ikke arbejde i Guds rige.”

Værsgo! Hvad vil du gøre med de ord fra Guds søn?

Måske siger Jesus, at Guds Rige altid skal have førsteprioritet i vores liv? Eller at vi skal tilgive mennesker og ikke bære nag?
Den ældre mand i ’The Walking Dead’ hang fast i fortiden, og derfor kunne han ikke komme videre i livet. Han kunne ikke for alvor gå ind i kampen mod ”verdens zombier”. Jeg håber ikke, at jeg selv ender sådan. Men det er heldigvis også mit valg…