Julekrybber på biblioteket

I november kunne brugerne af Frederiksværk Bibliotek se en udstilling med tre julekrybber.
I november kunne brugerne af Frederiksværk Bibliotek se en udstilling med tre julekrybber.

Et forslag om en udstilling med julekrybber på Frederiksværk Bibliotek blev virkeliggjort med kunstneriske og forskelligartede julekrybber.

I hele november måned var Frederiksværk Bibliotek prydet af en udstilling af julekrybber.

Vores dejlige bibliotek har året rundt skiftende udstillinger, og har man en god idé til en udstilling, kan man henvende sig til biblioteket og indgå en aftale omkring udstillingen.
Op til jul har der ofte været udstillinger med nisser – det bliver der også i år i december, men sidste år var der også en udstilling med julekrybber.

To år med krybber

Det var Kerstin Jessen fra Frikirken Salem, der fik idéen. Hun syntes, der også skulle være en udstilling, der fokuserede på julens ophav, julens baggrund, nemlig Jesu fødsel i en grotte på hyrdemarken ved Bethlehem.
Derfor foreslog hun en udstilling med julekrybber, og den fandt sted de første 14 dage af december 2012.
Hun forsøgte så at kunne gøre det samme i år, men en nisseudstiller var først på banen og fik december måned.
Til gengæld fik Kerstin Jessen mulighed for at udstille julekrybber i hele november.

Bøger om julens kristne indhold

Der er flere i Frikirken Salem, der har stillet deres julekrybber til rådighed, så det er blevet til en flot lille udstilling med forskelligartede julekrybber, nogle meget kunstnerisk udført, én er morsom, og så er der en spændende julekrybbe lavet af genbrugsmaterialer. Mellem de tre glasmontrer med julekrybber er udstillet børne- og voksenbøger om julens kristne indhold, bøger som biblioteket har fundet frem.
Måske kan det inspirere andre til at lave julekrybbeudstillinger på det lokale bibliotek i andre byer. Det er også en måde at gøre opmærksom på Jesus, vores Frelser, Herre og Mester.