Ny kogebog inspirerer til retter af bibelske dimensioner

En af opskrifterne i bogen er en olivenrelish.  Foto: Bibelselskabet
En af opskrifterne i bogen er en olivenrelish.
Foto: Bibelselskabet

Bibelselskabet udgiver kogebog med retter inspireret af bibeltekster.

Bibelen kan også være med, når det gælder mad og drikke.

Madlavning og kogekunst har sjældent optaget så megen spalteplads i den skrevne presse og udfyldt så meget af aftenens tv-sendeflade som i disse tider. Og her kan Bibelen også være med, for også når det gælder mad og drikke, er Bibelen mere end fristende æbler og vand, der bliver til vin.

Fedekalv fra Lukasevangeliet

Der er ingen rigtige opskrifter i Bibelen. Det nærmeste er Guds befaling til Ezekiel om at blande en række kornsorter til mel og bage brød deraf. Men der er masser af skriftsteder, der omtaler fødevarer.
Den lille bog Smag på Bibelen er en samling af opskrifter, som er inspireret af bibeltekster. Til hver opskrift er der tilknyttet det skriftsted, som har givet inspiration.
Et eksempel er en opskrift på fedekalv a la den middag, som den fortabte søn fik ved sin hjemkomst, inspireret af Lukasevangeliet.
Og i juletiden er der lejlighed til at prøve kagen med æbler, pærer og kanel. Eller hvad med en olivensalat.
Smag på Bibelen er en lille kogebog på 27 sider og indeholder både kødretter, salater, suppe, desserter m.m., så der er mulighed for, at alle slags smagsløg kan blive tilfredsstillet med retter af bibelske dimensioner. Alle opskrifter er beregnet til fire personer.