Mand redder medpassagerer ved bombeangreb mod bus

En buspassager ved navn David Pappo reddede igår ved sin årvågenhed 11 medpassagerers liv, da en bombe – formentlig anbragt af terrorister – sprængtes i en bus i Tel Aviv-forstaden Bat Yam.

 

Pappo beretter, med rystende stemme, at en dreng  på bussen havde gjort ham opmærksom på en taske uden opsyn ved sin side, og da Pappo så efter, blev han klar over, at den måske indeholdt en terrorbombe. Pappo siger, at da han åbnede tasken, så han en slags trykkoger med en rød ledning.

 

Han råbte til buschaufføren, Michael Yuger, hvad han havde opdaget, og denne standsede omgående bussen og beordrerede de 12 passagerer ud. 

 

Buschaufføren sagde til Pappo: “Der er ingen grund til bekymring – Gud er med os.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Politiet ankom omgående og ryddede stedet for mennesker. Først da skete eksplosionen. Ruderne blev blæst ud. Men som ved et mirakel  kom ingen til skade.

 

Hamas og Islamisk Jihad har budt angrebet “velkommen”, men har ikke påtaget sig ansvaret for bombningen, oplyser det palæstinensiske nyhedsbureau Ma’an.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Hamas’ talsmand, Fawzi Barhoum, siger, at angrebet var en reaktion på “okkupationens forbrydelser”.

 

En islamisk Jihad-kilde siger, at han håber, at dette angreb vil indvarsle en genoptagelse af selvmordsangreb.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det menes, at angrebet ikke indvarsler en tredje intifada (opstand), men at der er tale om en gradvis øgning af enkeltpersoners isolerede aktioner, hvor det ene angreb “inspirerer” til det næste.

 

Stigningen i hyppigheden af angrebene kommer samtidig med, at udenrigsminister John Kerry øger sine bestræbelser for mægling mellem israelere og palæstinensere.

 Arabiske medier mener, at USA vil forelægge en aftaleramme for de to sider inden udgangen af denne måned.