Mange Gaza-mænd kæmper for oprørerne i Syrien

Snesevis af Gaza-mænd er taget til Syrien for at kæmpe med salafi-jihadi oprørere, oplyser det Tel  Aviv-baserede Meir Amit  Efterretnings- og  Terrorisme Informationscenter.

–   Salafi-Jihadi frivullige fra Gaza-striben ventes i  Syrien at opnå militær erfaring, ideologisk uddannelse og forbindelser med al-Qaida og global jihad, udtaler centret.

 

Antallet af Gaza-frivillige i Syrien stiger, og ved deres tilbagekomst til Gaza vil de kunne blive et arnested  for terrorisme og statsfjendtlig virksomhed mod Israel, Egypten og tilmed Hamas’

“de facto”-regering, hedder det i udtalelsen.

 

Videre står der:

Disse frivillige fra Gaza kommer ind i Syrien via Tyrkiet, og nogle fortsætter angiveligt til Saudi-Arabien under dække af at være på pilgrimsfærd, og derfra tager de til Syrien, hvor de


Artiklen fortsætter efter annoncen: i reglen slutter sig til jihadist-organisationer.

 

Tel Aviv-centrets leder, dr. Reuven Erlich, siger, at Syrien er blevet et “terrorist-akademi” for omkring 100 palæstinensere. De fleste er fra Libanons Ain al-Hilweh lejr sydøst for Sidon.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Omkring 20 israelske  arabere og en håndfuld fra Vestbredden er også i Syrien, oplyses det.

 

1800 palæstinensere dræbt

Ialt 1807 palæstinensere er blevet dræbt i Syrien siden begyndelen af borgerkrigen for tre år siden, oplyser “Arbejdsgruppen for palæstinensere i Syrien”.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Palæstinenserne lever under meget barske forhold, fordi den syriske hær belejrer dem, udtaler arbejdsgruppen.                                                        

 

Ifølge denne kilde har Yarmuk flygtningelejren nær Damascus været under belejring i 156 dage.

Den syriske hær forhindrer, at levnedsmiddel- og medicin-forsyninger når frem til  lejrens indbyggere, der står over for en “menneskelig katastrofe”.

 

Indtil borgerkrigens begyndelse levede 500.000 palæstinensere i  Syrien. Titusinder er flygtet til Jordan,  Egypten, Libanon, Egypten og Tyrkiet i de sidste tre år, ifølge palæstinensiske kilder.