Journalist til Cypern som missionær

 Mette og Claus Swartz Andersen
Mette og Claus Swartz Andersen

– Vi føler os meget privilegerede over at skulle af sted og har altid talt om det. Tænk at være 50 og få lov at redesigne sit liv, siger Mette Swartz Andersen, Gjern.

Hun og Claus er på vej til Cypern på en ny opgave.
Mette er uddannet journalist og har siden 2000 drevet sit eget kommunikationsbureau. Ind i mellem har vi også bragt artikler af hende i Udfordringen, for Mette har baggrund i Indre Mission og det kirkelige område.
Så det er ikke fjernt fra hverken hende eller hendes mand Claus Andersen (51) at arbejde indenfor mission. Han har senest været ansat i Kristelig Arbejdsgiverforening.
Men nu er de begge blevet ansat og skal udsendes som missionærer for Mission Afrika – dog ikke til det fjerne Afrika, men kun til Middelhavsøen Cypern. Her har den kristne satellit tv-station SAT-7 nemlig sit hovedkvarter, hvorfra man sender tv-programmer til de truede kristne mindretal i Mellemøsten og Nordafrika. Programmer, der også ses af millioner af muslimer.
Familien bor ellers i Gjern i Midtjylland og har fire store børn, som alle bliver i Danmark. Udover parret har Mission Afrika yderligere én medarbejder på SAT-7 i øjeblikket.
Den kristne satellitkanal støttes af en lang række organisationer i verden. Herhjemme har Mission Afrika været med siden 1998 (bl.a. med udsendelse af Mette og Axel Schmidt), og desuden støtter Bibelselskabet og Dansk Europamission kanalen. Og Pinsekirkens er med til at producere børneprogrammer i København. Så der er et tværkirkeligt fællesskab.
– SAT-7 er jo ’kirke’ for millioner af kristne, også dem der ikke har mulighed for at gå i kirke på almindelig vis. Tiden er ved at rinde ud for de kristne i Mellemøsten, og hvis vi som kristne vil noget i Mellemøsten, så er det nu, det skal ske, inden det er for sent, siger Mette Swartz Andersen.
Hun skal indgå i SAT-7’s kommunikationsafdeling og bl.a. udvikle tv-stationens aktiviteter på de sociale medier. Claus Andersen kommer fra en stilling som medlemskonsulent i Kristelig Arbejdsgiverforening. Hans primære opgaver bliver at skabe interesse for SAT-7 hos kirker og organisationer i flere forskellige lande.

14 millioner seere

SAT-7 begyndte at sende tv i 1996, og Mission Afrika var en af de allerførste SAT-7 partnere. I dag når tv-stationen et publikum på omkring 14 millioner seere på seks forskellige kanaler. Udsendelserne produceres lokalt i regionen, men SAT-7’s hovedkvarter ligger på Cypern,
– Jeg er stolt af at få mulighed for at arbejde med på et projekt, der har fokus på de oversete kristne i Mellemøsten og Nordafrika. Det er mennesker, der står meget alene, og som har hårdt brug for at opleve, at de er en del af et universelt fællesskab, siger Mette Swartz Andersen.
Henri