Palæstinenserne afviser fredsforslag

Den palæstinensiske Myndighed (PA) har afvist den amerikanske udenrigsminister John Kerrys ideer til sikkerhedsarrangementer på Vestbredden som led i en mulig fredsaftale med Israel.

 

Kerry forelagde ideerne på et fire timer langt møde med præsident Mahmoud Abbas i Ramallah igår efter først at have drøftet dem med statsminister Benyamin Netanyahu.

 

En højtstående palæstinensisk talsmand siger, at ideerne blev afvist, fordi de blot ville føre til en forlængelse af besættelsen.

 

Tidligere igår havde Kerry sagt, at der havde været “visse fremskridt” for drøftelserne, som – sagde Kerry – “vi altid har vidst er en vanskelig og kompliceret vej”.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Drøftelserne har en deadline i marts, og de er nu i den femte måned, uden noget større gennembrud.

 

Kerry sagde, at parternes interesser er meget ens, men der er stadig anliggender som suverænitet, sikkerhed og “hvordan vi kan afslutte denne konflikt”.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Under Kerrys møde med Netanyahu forelagde den amerikanske general John  Allen, der er særlig udsending til fredsprocessen, den amerikanske plan – af Kerry betegnet som “tanker” – om sikkerhedsarrangementer.

 

Netanyahu sagde, at Israel er parat til en historisk fred med palæstinenserne, baseret på to stater for to folk, og at de to parter må afholde virkelige forhandlinger og ikke “pege fingre” og undgå “kunstige kriser”.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Det ventes, at Kerry vil vende tilbage til området om en uge for at genoptage drøftelserne.