Årets album?

s22_CDHvad? Ja, jeg ved godt, at dette er lidt tidligt at sige det, men det er med stor glæde, at jeg anmelder dette album, Jahaziel’s ’Head Up’.

Jeg har været en fan af Jahaziel, siden hans første album ’Ready To Live’ fra 2007, og denne opfølger er virkelig et stykke mesterværk. Så godt lavet, at jeg, nok lidt hurtigt, kalder det årets album.
Med en dejlig britisk accent, som tilføjer albummet lidt ekstra sprødhed, er det lykkes Jahaziel at lave – i mine øjne – noget af det bedste i meget lang tid. Fra produktionen til lyrik og levering giver dette album et indtryk af personen bag albummet.
Produktionen er krydret med hård hiphop til blød reggae lyd. Dette giver et rigtig godt helhedsindtryk. Numre som ’Amen’ med D-Maub og Astar og ’Go Get ‘Em’ med S.O. og J.R. (han er også produceren af sangen) er super fede. Skru meget, meget, meget højt op!
Nummeret ’They Don’t Know’ med Maxi Priest (som er Jahaziels far) er et reggae beat, hvor beatet bliver skruet godt ned, når omkvædet går over til sang. I denne sang forklarer han, hvorfor han og hans kone valgte at flytte til det værste område i London, hvor også deres kirke har valgt at være. Virkeligt råt lyrisk.
På nummeret ’Falling Stars’ går vi over i ”lovsang mode”. Jahaziel snakker om folk, der bliver store i denne verden, men mangler Gud.
Jeg synes, at Jahaziel som kunstner er blevet virkelig dygtig. Lyrisk er han vokset, og man kan høre, at det han siger, ligger hans hjerte nært. Dette er et album, som man ikke bliver træt af at høre efter et par gange. Et godt råd: Køb dette album. Dan Conrad er ude, 3 fingre!
Dan Conrad