Man skal ikke tro på alt man læser…

Dette billede blev brugt til den falske historie om den mand, som ville skilles pga. grimme børn. Men billedet stammer faktisk oprindeligt fra en taiwansk plastikkirurgi-annonce.
Dette billede blev brugt til den falske historie om den mand, som ville skilles pga. grimme børn. Men billedet stammer faktisk oprindeligt fra en taiwansk plastikkirurgi-annonce.

Sandheden kommer som bekendt fra børn, fulde folk og ja, Udfordringens læsere…

Alt er større i USA – men altså ikke så meget større! I sidste nummers bagside kunne vi berette om en kæmpeblæksprutte ved USA’s kyst. Desværre var det en falsk historie.

Nu var der endelig sket noget stort (og der var endda et billede!), så historien om kæmpeblæksprutten på 49 meter ved USA’s kyst var en rigtig god historie. Men som flere af vores – lidt mere oplyste – læsere har fortalt os, så er billedet desværre falsk, og det er historien også. Det skal vi beklage!
Til gengæld er det rigtigt, at man i oktober måned sidste år faktisk fandt en 9 meter lang blæksprutte (det er da noget?)på en spansk strand. Det er derfra, billedet af blæksprutten er blevet taget og senere blevet manipuleret ind på et billede af en amerikansk strand.
Det er også rigtigt, at man for nylig har fundet endnu en af de kæmpestore fisk, ’Sildekongen,’ som kan blive helt op til 15 meter lange, ved den amerikanske vestkyst. Sildekongen menes i øvrigt at have været til stor inspiration for eventyr om søslanger og andre søuhyrer.

Farlig plastikkirurgi

Det er ikke første gang, at en falsk historie er blevet troet på og videregivet. Måske har du hørt historien om den kinesiske mand, som både blev skilt og siden sagsøgte sin kone for 1 mill. kr., fordi hun gav ham grimme børn!
Og dommeren gav ham tilmed medhold i sagen. Konen havde nemlig fået plastikkirurgi, og derfor så børnene jo helt anderledes ud, end manden havde regnet med. Forståeligt, ikke?
Historien er (heldigvis) ikke sand, selvom den jævnligt bliver delt på Facebook med mange forargede kommentarer til følge…

Shoppingsvanvid
Det kinesiske indkøbscenter, hvor en 38-årig mand tilsyneladende havde fået nok og var sprunget i døden i ren desperation.
Det kinesiske indkøbscenter, hvor en 38-årig mand tilsyneladende havde fået nok og var sprunget i døden i ren desperation.

Eller hvad med denne historie, som mange også troede var sand – og som mange mænd sikkert kan bevidne den potentielle sandhed i:
Tao Hsiao, på 38 år, sprang efter 5 timers juleshopping med kæresten ud fra syvende etage i et shoppingcenter i Xuzhou i det østlige Kina og døde på stedet. Øjenvidner siger, at manden allerede bar på langt mere, end han kunne, men kæresten insisterede på at gå til endnu en butik, fordi de havde tilbud på sko. Da manden fortalte hende, at hun allerede havde flere sko end hun kunne nå at bruge resten af sit liv, råbte kæresten en række skældsord til den udmattede mand, som derefter pludselig kastede bæreposerne fra sig og hoppede direkte ud over balkonen.
På vejen ned ramte han flere juledekorationer, inden han ramte gulvet.
Historien er falsk, men kun delvist, da der faktisk skete et lignende dødsfald i et kinesisk indkøbscenter i den periode. Det skyldtes dog sandsynligtvis ikke shoppingvanvid…selv om man da godt kan have sine tvivl…
Henrik