Godt Jakob-studie

s15_etnJakob for alleJakob for alle er et meget overkommeligt bibelstudie i ni kapitler, som har potentiale til at bevidstgøre og inspirere læseren til et fornyet liv i bøn og tålmodighed.

Det peger på samspillet mellem tro og handling, helbredelse og tilgivelse; det handler om tungens brug og de andre temaer i Jakobs Brev. Bogen er skrevet i et lettilgængeligt sprog, der kan føre til gode spørgsmål i en gruppe og til eftertanke for læseren.

Studie alene eller i gruppe

Det egner sig både som et studie på egen hånd (fx i ens andagt) eller i en gruppe, og der er en vejledning i begge former for brug: selvstudium og gruppestudium. Bagerst i bogen er der en vejledning til ledere. Man får mest ud af bogen ved at læse og efterleve disse vejledninger.
Hvert af de ni korte kapitler har en god indledning over et afsnit af Jakobs brev og stiller spørgsmål, som får læseren til at forstå indholdet, fortolkningen og anvendelsen i praksis. Det ender med, at man for hvert afsnit opfordres til at forstå de konsekvenser, som de enkelte bibelvers må have i ens liv, hvis man tager budskabet til sig. Hvert kapitel slutter med at give bagrunden for det læste afsnit og opfordrer til bøn, der får versene til at leve videre i læserens liv.

Bøn som musikinstrument

I kapitel 9 ”Troens bøn” gør Tom Wright en del ud af at opmuntre til bøn, som er fokus i bibelstudiet med meget inspirerende og tankevækkende stof som fx bøn for hinanden, for syge, lidende, fattige, syndere, vort land og verden. Han sammenligner bøn med et mærkeligt musikinstrument og skriver, at det er først, når man har grebet det, at det kan spille den rolle, det er tiltænkt. Så hvorfor gør vi ikke mere ud af bøn? spørger han.

Del af serie

Jakob for alle er en del af en serie bibelstudier over Ny Testamente. ProRex har før udgivet Lukas for alle, og Tom Wrights andre bibelstudier i serien findes på engelsk og kan købes via Internettet.

Tom Wright:
Jakob for alle
– studieserie i Ny Testamente
67 sider
50 kr.
ProRex