Virkelig gode sange fra uddannet landmand

s14_cdØsterby2CDDet er ikke til at sige, hvordan Hans Jørn Østerby er som landmand, men titlen som musiker passer rigtig godt til ham.

De fleste sange spilles på en akustisk western-guitar i en afslappende atmosfære fremført med en god stemme. Alle sangene er velskrevne, og cd’erne er også produceret rigtig godt. Nogle gange lyder hans stemme som Michael W. Smiths, men endnu mere minder hans stemme og musik rigtig meget om den kristne gruppe Big Tent Revival, som er kendt i USA. Faktisk har jeg savnet dem meget inden for den seneste tid, og jeg blev derfor meget begejstret for denne cd-udgivelse.
Når floden løber opad består af 22 sange med et stort udvalg af temaer. Sange som ”Broken dreams avenue” handler om alle de uventede drejninger i livet. Den minder os om, at uanset hvilken vej vi tager i livet, er der altid forhindringer undervejs. Det er vigtigt at huske på, at i både medgang og modgang er Gud til stede i vores liv.
Østerby selv oplevede en uventet drejning i sit liv, da han efter en periode med berømmelse med et tidligere band prøvede at lave en cd på egen hånd og fik meget dårlige anmeldelser. Man kan tydeligt se og høre, han lærte af den oplevelse, og han blev en bedre musiker på grund af det. Nogle af teksterne er også inspireret af de vanskelige tider, som fulgte.
Det er godt, at han ikke besluttede at opfylde sine forældres drøm om at blive landmand på fuld tid. Jeg er glad for, han har skiftet det ud med at være musiker, for jeg synes, han skriver og spiller virkelig godt.

Hans Jørn Østerby:
Når floden løber opad
46 + 45 min. (2 CD)
149 kr.
Langvad Musik