Christfulness-kursus hitter

Missionspræst Ole Skjerbæk Madsen fra Areopagos har udviklet Christfulness-konceptet.
Missionspræst Ole Skjerbæk Madsen fra Areopagos har udviklet Christfulness-konceptet.

Tilmeldingerne strømmer ind til et onlinekursus om den kristne version af mindfulness, skriver dialog-organisationen Areopagos.

Den 3. marts starter et onlinekursus om Christfulness, og tilmeldingerne er strømmet ind. Det giver nye, store muligheder for kirken, mener organisationen Areopagos.

I gamle dage gik man i kirke, hvis man ville vide mere om kristendom. I dag går man på nettet – og med det spritnye onlinekursus kan man nu blive klogere på ”det med Gud” hjemme fra sofaen, fortæller Areopagos.

Spændende pilotprojekt

Den kristne dialogorganisation Areopagos udbyder onlinekurset om Christfulness, der er en kristen pendant til mindfulness. Tidligere har Areopagos udgivet to bøger om emnet. Onlinekurset består af undervisningsvideoer, tekster, meditationsvideoer, debatfora, logbøger og personlig vejledning.
– Alle har jo hjemmesider og Facebook-grupper. Men mig bekendt har ingen andre i den kirkelige verden beskæftiget sig med dén slags internetbrug før, så det er et spændende pilotprojekt, siger missionspræst Ole Skjerbæk Madsen.
Kurset giver virkelig gode muligheder for at nå ud til folk på en helt ny måde, mener missionspræsten.

Idéen kom fra 3K-elev

Idéen til onlinekurset kom fra den 25-årige Kamilla Maria Jakobsen, som er i gang med sidste semester på 3K-uddannelsen (Kristendom, Kultur og Kommunikation) på Diakonissestiftelsen i København.
– Jeg ved, at der er massevis af onlinemiljøer på nettet. Mange mennesker bruger sociale medier, blogs og videoer til at sprede deres budskab om psykologi og selvudvikling. Men de kirkelige indslag mangler, siger Kamilla Maria Jakobsen.
Hun opfordrede Areopagos til at gøre mere brug af onlinemiljøerne og udviklede senere onlinekurset i samarbejde med Ole Skjerbæk Madsen.
– Jeg tror, at de sociale medier passer godt til moderne menneskers søgen. Fordelen ved et onlinekursus er, at man selv kan bestemme, hvornår man vil dykke ned i materialet, siger Kamilla Maria Jakobsen.

Kamilla Maria Jakobsen, som ses til højre, fik ideen med at lave et online kursus om Christfulness.
Kamilla Maria Jakobsen, som ses til højre, fik ideen med at lave et online kursus om Christfulness.
Næsten fyldt kursus

Og interessen for det nye onlinekursus er stor. Selv om det koster 2.600 kr. at deltage, strømmer tilmeldingerne ind, så man næsten har nået maksimumgrænsen på 24 deltagere.
– Hvis der kommer flere tilmeldinger end de 24, vil vi tilbyde dem at deltage i et tilsvarende kursus efter sommerferien til samme pris, hvilket faktisk er halv pris, siger Ole Skjerbæk Madsen.
Min drøm er at lave en slags online-platform for kristen tros-praksis, hvor der kan være et udbud af onlinekurser, brevkurser og nogle offlinekurser.
På den måde kan man nå grupper af mennesker, som man ikke tidligere har kunnet nå. Jeg tror på, at der er store udviklingsmuligheder i det. Så vi glæder os over dette kursus og satser på, at det samtidig er starten på noget endnu større, siger Ole Skjerbæk Madsen.
Man kan læse mere om onlinekurset på https://trospraksis.simplero.com/page/2840-christfulness-onlinekursus eller kontakte Ole Skjerbæk Madsen på tlf. 30 35 22 62 eller osm@areopagos.org