Sogn giver en hånd til Etiopien

Indsamlere
Indsamlere

Ved sogneindsamlingen den 9. marts vil Åbenrå Sogn samle ind til fattige i Nordetiopien, som slås med sult på grund af manglende regn og stigende temperaturer.

Den årlige sogneindsamling nærmer sig. I Åbenrå vil man d. 9. marts 2014 samle ind til det fattige Etiopien, som er hårdt ramt af klimaforandringerne.

Årsagerne til sult er mange. Der kan være tale om naturkatastrofer, spekulation i fødevarepriser, dårlige dyrkningsmetoder eller fattiges begrænsede mulighed for at låne penge og eje jord.
Men klimaforandringerne går også hårdest ud over udviklingslande som Etiopien, hvor vejret er ekstremt og uforudsigeligt, og hverken regeringen eller befolkningen har råd til modforanstaltninger for at mindske konsekvenserne af klimaforandringerne.

FNs Udviklingsmål

Alle verdens lande og ledende udviklingsinstitutioner har lovet hinanden at halvere antallet af sultende som del af FN’s udviklingsmål for det nye årtusinde. Og det skal ske inden 2015, så man har kun et år tilbage. Men der er stadig 870 mio. mennesker, som går sultne i seng om aftenen.

Giv en hånd til Afrika

Mange husker måske sultkatastrofen I Etiopien for 30 år siden, som var en af verdens største og fik musikere og kunstnere til at gå sammen om indspilningerne af julehittet ”Do they know it’s Christmas” i Storbritannien af Band Aid, og herhjemme med ”Giv en hånd til Afrika”, skrevet af Nanna.

Kamp mod hede og tørke

Derebew Mekonen, 55, er en dygtig bonde i landsbyen Tedesh i de nordetiopiske bjerge. Han har problemer med foranderligt vejr – både høje temperaturer og mangel på regn. Det går ud over udbyttet.
– Før i tiden høstede vi mange ærter og bønner, men nu går der insekter i dem, så vi har næsten opgivet at dyrke dem. I maj plantede vi sorghum i håbet om, at den korte regntid var på vej, men den kom ikke.
De få frø, der spirede, blev brændt af af solen, fortæller Derebew Mekonen.