Energisk lovsang

s22_jake-hamilton-and-the-sound-beautiful-riderEfter første gennemlytning af Jake Hamiltons album kom jeg til at tænke på Jeremy Camp, som besidder noget af den samme kraftfulde, rå stemme. Der er nemlig rå vokal power og stor ærlighed på albummet.

Hamilton har, måske lidt overraskende for nogle, baggrund i det super populære Jesus Culture, og har optrådt på flere af deres albums. Den kendte Kim Walker Smith gæsteoptræder da også på ’Thank You’. Men Jake Hamilton har en noget anden lyd end Jesus Culture.
Jeg synes Hamilton formår, at forene stærke overgivede tekster med en rigtig god, men lidt anderledes lyd. Det er ikke typisk lovsangsmusik, og det er heller ikke typsik rock. Det er en god blanding som umiddelbart kan være lidt svært at putte i en boks. Hamilton har også udtalt, at det netop er meningen, så kristen musik ikke bliver holdt indenfor nogle få musikgenrer.
Teksterne er klare og tydelige lovsangstekster, og jeg synes det er forfriskende, at få dem i en lidt mere rå og maskulin indpakning end vi plejer. Det virker ærligt og følsomt uden at blive følelsesmæssigt. Hamilton forklarer selv meget præcist tankerne bag albummet:
– Det nye album handler om det ægteskab af noget rent, delikat, fint og meget sødt overfor en rytter på en hvid hest, som kommer for at dømme og herske med kraft, autoritet og hellighed. Det er et ægteskab, som handler om at finde nye måder at sige ”vi elsker dig Herre”, men også for ærligt at udtrykke, at vi ikke aner, hvad vi laver eller spiller. Vi stoler bare på Ham til at lede os. Folk kan se hele spektret af, hvem vi er, fra rock til ballader – bundet sammen af det samme hjerte, målet er helt enkelt at være autentiske, dem vi er, siger han.
Nogle gange kan de forskellige genrer på albummet godt virke lidt for forskellige, men grundlæggende er det et album som jeg vil betegne som solidt og ikke mindst ærligt.
Henrik Engedal