Foran Netanyahu-Obama møde i Det Hvide Hus

Statsminister Benyamin Netanyahu skal mødes med præsident Barack Obama i Det hvide Hus i næste måned, hvor de vil drøfte situationen omkring Iran og de israelsk-palæstinensiske fredsforhandlinger.

Ifølge Netanyahu har dagsordenen fire punkter: Først og fremmest Iran, dernæst den diplomatiske proces med palæstinenserne, videre opmuntring til investering i Israel og partnerskab med israelske firmaer og endelig turisme til Israel.
– Israels mål er at forhindre, at Iran opnår atomvåben, sagde Netanyahu, da han igår gav oplysninger om sin forestående USA-rejse.

Netanyahu skal tillige mødes med amerikanske politikere og tale på et møde i AIPAC (America Israel Public Affairs Committe).

Siden skal den israelske regeringschef til Californien, hvor han skal mødes med højteknologiske magnater i Silicon Valley nær San Francisco, inden han tager til Los Angeles for at deltage i en gala-begivenhed med Hollywood-berømtheder.

Sydamerika

På Netanyahus rejseprogram står også Sydamerika med besøg i Mexico og Colombia i april for at styrke de økonomiske og politiske bånd med pro-amerikanske lande.

Sammmen med Peru og Chile udgør Mexico og Colombia “The Pacific Alliance Free-Trade Bloc”, som tegner sig for en tredjedel af Sydamerikas bruttonationalprodukt og af Jerusalem anses for at have et stærkt økonomisk potentiale for Israel.