Satanisk musik?

Af Henrik Engedal ung@udfordringen.dk
Af Henrik Engedal
ung@udfordringen.dk

Til den netop overståede Grammy var der en kontroversiel optræden af Kate Perry. Sidste år var der en lignende debat om Beyoncés optræden til Super Bowl. Eller hvad med Lady Gagas kontroversielle optrædener? Satser Satan lige nu på musikscenen, eller er det hele bare noget pjat?

Er det bare overreaktioner, når velmenende eller kendte kristne udvandrer fra Grammy-showet og advarer mod satanisk inspirerede optrædender?
Det vil jeg lade dig om at bedømme. Men jeg synes, det er værd at huske på et par ting:

Satan elsker tilbedelse. Han prøvede at få Jesus til at tilbede ham ved fristelsen i ørkenen. Nogle mener også, at han tidligere stod for tilbedelsen af Gud i Himlen, men at han selv ville have æren og derfor blev kastet ud.

Satan kopierer. Der er næsten altid en verdslig eller antikristen modsætning til de ting, Gud har for os:
– Der er Guds tanker for sexliv og troskab, og der er ’verdens’, som du desværre kan se overalt i Danmark, med de deraf følgende negative konsekvenser.
– Der er Guds måde at se succes på, og der er ’verdens’. Jesus sagde, at den største skal tjene den mindste + meget mere af den slags. Det siger ”10 veje til succes” -bøgerne ikke.
– Gud siger, at vi skal miste vores liv for at få det. ’Verden’ siger, at vi skal maksimere og dyrke os selv, så længe vi kan.
– Gud siger, at vi skal tilgive alle de idioter, vi møder. ’Verden’ siger, at vi skal kræve vores ret og hævne os.
Og sådan kunne man blive ved…(læs fx. om Simon tv.)

Pointen er: Kunne det ikke tænkes, at Satan leder efter en satanisk udgave af noget af det, som er udtryk for den største overgivelse, et menneske kan give, nemlig lovsangen og tilbedelsen af Gud? Det tror jeg.
Og derfor er det vigtigt, at vi er opmærksomme på den ånd, der ligger bag et Grammy show, en koncert…eller en fodboldkamp. Står du og tilbeder? Inviterer du en anden ånd end Guds? Tænk over det. Spørg Helligånden om det. Vi kristne skal være ledt af Guds Ånd, ikke verdens.

For verden er ikke neutral. Jesus sagde: ”Den, der ikke er med mig, er imod mig, og den, der ikke samler med mig, spreder.” (Matt.12,30). Lad os øve os i at se verden med åndelige øjne. Men vær aldrig bange for det sataniske eller verdslige. Det er der ingen grund til. Husk altid på:
”Men I, kære børn, I tilhører Gud. I har vundet sejr over dem, for den Ånd, som bor i jer, er stærkere end den ånd, som styrer verden.” (1. Johs. 4,4).

Hørte du det? Stærkere!