Sven-Axel har oplevet det søde med det sure

Sven-Axel Conrad
Sven-Axel Conrad

Sven-Axel Conrad har set Guds utrolige mirakler på tæt hold, men har også mistet nære familiemedlemmer. Lørdag den 1. marts holder han foredrag i Teglgårdskirken i Middelfart.

Han kom på forsiden af formiddagsbladene, da han bad for en sklerose-ramt kvinde, som blev helbredt. Men han har også oplevet, at hans egen søn og hustru døde.
Sven-Axel Conrad fortæller om nogle af livets og troens sværeste sider, når han lørdag den 1. marts helt fra kl. 15-21 er gæstetaler på en temadag ”Når livet rammer hårdt – hvad så med Gud?” Det sker i Teglgårdskirken i Middelfart, der er en del af det apostolske kirkenetværk.

Født i Kina

Sven-Axel Conrad er faktisk født i Kina, hvor hans forældre var missionærer, men han voksede op i Tanzania, hvor han siden arbejdede som missionær i mange år.
Han har været pinsepræst i Aalborg og Brande og har som ung gadepræst også arbejdet i København. Her flyttede han i begyndelsen af 70’erne kirken ud på Strøget. Det var, da den karismatiske bevægelse kørte på sit højeste herhjemme i 70’erne. Sammen med Jesus-folket gik Sven-Axel i direkte konfrontation med de nyoprettede pornobutikker og sex-bølgen, der skyllede hen over landet.

Bitter kaffe…

For et par år siden udgav han sit 450 sider tykke erindringsværk ”Bitter kaffe & søde dadler”. Her fortæller han om ”et eventyrligt liv i mange farver”.
Titlen på bogen fik han i øvrigt fra en arabisk ven, som fortalte ham, at kaffe og dadler var et billede på livet: Vi drikker af det stærke og bitre, men får også lov til at smage det søde.

Forsoning trods alt

Også herhjemme har Sven-Axel oplevet nedture. Han var knyttet til Aalborg Citykirke som præst, men da samarbejdsproblemerne gik i hårdknude, sagde Sven-Axel op som præst. Men der sluttede historien heldigvis ikke.
For nylig kunne man i Udfordringens noter læse, at præst og menighed igen havde fundet hinanden. Uenigheden var bilagt, og som gode kristne var de igen blevet forsonet.
En indsættelsesgudstjeneste den 15. december var kulminationen af en gennemgribende forsoningsproces, som har ført til, at Sven-Axel har ønsket at vende tilbage som medlem af kirken.
En læser skrev bagefter til Udfordringen, at det var den vigtigste artikel, hun nogensinde havde læst i avisen. For den viste, at det var muligt at få løst den slags problemer, som så let opstår – også mellem kristne.

Tager entré

– Vi glæder os til en eftermiddag og aften sammen med en mand, som har lært en masse om livet med Gud og Jesus. Både at Gud elsker at gribe ind i menneskers svære situationer, men også at der trods al mulig modgang kan være håb at finde i troen, siger Michael Bobjerg, der er præst i Teglgårdskirken, hvor Sven-Axel altså fortæller om, hvad man skal gøre, når livet rammer hårdt.
Kirken tager undtagelsesvist entre på 80 kr. for at få dækket udgifterne. Men Michael Bobjerg er overbevist om, at mange vil finde det de 80 kroner værd at bruge en lørdag sammen med en ”spændende personlighed, som har lært meget af livet, og som stadig er aktiv som præst og missionær”.
Arrangementet, der foregår i kirkens lokaler i Teglgårdsparken, er offentligt, men kræver tilmelding.
Henri