’Alt fedt tilhører Herren’

Benny Rand regner med at være klar som strandløve til sommerens Ung Camp på Mørkholt Strand Camping i juli.
Benny Rand regner med at være klar som strandløve til sommerens Ung Camp på Mørkholt Strand Camping i juli.

Benny Rand fra Løsning vil tabe ti kg – og 140 sponsorer vil tilsammen give 15.000 kr pr. kg. Pengene går til Indre Mission.

I 3. Mosebog kap. 3 kan man læse, hvordan jøderne skulle bringe deres takofre. I v. 16-17 står det, at fedtet skal brændes – ikke spises – ’for alt fedt tilhører Herren’. Og det gav Benny Rand en god idé.

I december fandt den 32-årige ungdomskonsulent ud af, at der var ti kg for meget af ham. Han besluttede derfor at forære de ti kg til Indre Mission.
På Facebook-siden ’Alt fedt tilhører Herren’ søger Benny Rand sponsorer til sit vægttab. Foreløbig har 140 meldt sig.

Sjovt at samle ind

– Jeg synes godt, det må være skægt at samle penge ind, så for mig var det lidt af en winwin. IM får en masse penge, og jeg savner bestemt ikke opbakning og motivation for at tabe mig, siger Benny Rand.
Han regner med at være både stram og strandklar den 15. juli, hvor Mørkholt Strand Camping holder Ung Camp. Indtil videre har 140 sponsorer lovet at give tilsammen 15.000 kr. pr kg, han taber.

Følg Bennys kamp

På Facebook-siden ’Alt fedt tilhører Herren’ kan man melde sig som sponsor og følge Bennys anstrengelser i fitness-centeret. Skulle nogen have lyst til at udfordre ungdomskonsulenten på en ny type holdtræning, er han helt klar.
– Den eneste betingelse er, at du selv deltager, og at det ikke koster mig andet end sved og ømme muskler, siger Benny Rand til ungdomsbladet Geist.
Benny Rand bor i Løsning sammen med hustruen Maja og deres to børn.