Fred i vor tid!

Af Jørn Nielsen 
H.C. Lumbyes Vej 159A 
4700 Næstved
Krims annektering minder (som Neerskov peger på i sin kronik af 20/3.14) om Hitlers ”Anschluss” af Østrig i marts 1938 samt ”München-aftalen” ½ år efter, hvor han indlemmede Sudeterland som ”sidste territoriale krav” – en løgn, Chamberlain gladelig hoppede på med erklæringen: ”Fred i vor tid, fred med ære!”
Historien har det med at gentage sig. Putin venter koldblodigt på, at det igen bliver ”business as usual”. Alle ønsker jo ”fred i vor tid” og ikke krig – men ak, det bliver en stakket frist.
Hitler gav jøderne skylden for krigen og havde forinden ”profeteret” om deres udryddelse som straf. Gentager historien sig? Kommer der et apokalyptisk Harmagedon? Vil det jødiske folk igen blive syndebukken? Vil den blodige slutscene blive Mellemøsten?
Enhver bibellæser ser de profetiske konturer af en sofistikeret verdensordens undergang med deres politiske supermænd, eftersom Bibelen er historie skrevet på forhånd. Men jeg kan lide, hvad Billy Graham engang sagde på en pressekonference, da han blev spurgt om verdenssituationen: ”Jeg er optimist, for jeg har lige læst Åbenbaringsbogen, og det ender jo godt!”
Kristi efterfølgere har ikke noget politisk program ”at gå til valg på”, men noget titusinde gange bedre: Evangeliet til evig frelse for hver den, der i tro vil tage imod det som sand og varig ”fred i vor tid!”