Levende tro sejrer i Guineas ’Sodoma og Gomorra’

Per Hyldgaard ses her med den tidligere muslim, Abraham, som efter at have set Jesus som en lysende skikkelse blev kristen.  Da Abraham bad for sin døde bror, kom han tilbage til livet.
Per Hyldgaard ses her med den tidligere muslim, Abraham, som efter at have set Jesus som en lysende skikkelse blev kristen.
Da Abraham bad for sin døde bror, kom han tilbage til livet.

For kort tid siden kom Gospel Outreach teamet hjem fra deres første kampagne i det vestafrikanske land Guinea.

Muslimsk modstand

Guinea har 88% muslimer, 8% animister og kun 4 procent kristne. De kristne holder fortrinsvis til i det sydlige af Guinea.
Men kampagnen med Per Hyldgaard som taler blev holdt i byen Siguiri, i det nordlige Guinea. Her står islam meget stærkt, og der er en del forfølgelser af de få kristne, som bor her.
Så sent som få dage før kampagnen fandt sted, blev en gruppe muslimer i sidste øjeblik forhindret i at brænde en kirke ned.
Årsagen var, at en muslimsk kvinde var begyndt at gå i kirke der. Ud af byens befolkning på 600.000 er kun 600 kristne.
De kristne kan fortælle den ene beretning efter den anden om de prøvelser, de ofte står overfor. For eksempel havde baptistkirken været i gang med en tilbygning, men hver morgen, var det, de havde bygget dagen før, revet ned af vrede muslimske fundamentalister.
Dette fortsatte igennem lang tid.

Guldfeber

Nu er der fundet guld i området, så mange flytter hertil i håb om den store gevinst.
Hver uge eksporteres der over 450 kg rent guld fra området. Dette guldeventyr bringer desværre også meget dårligt med sig: vold, prostitution, druk, misbrug samt alverdens sygdomme florerer i de interimistiske ”telt”-lejre, hvor titusindvis af guldgravere bor under kummerlige forhold uden vand, strøm eller infrastruktur.
Byen kaldes faktisk for ”Guineas Sodoma og Gomorra”.

Muslim så Jesus
Denne muslimske kvinde - som er hustru nr. to i et harem - fortalte, at første-hustruen havde kastet en forbandelse på hende. Derfor var hendes overkrop så fyldt af koagulerede knuder af blod, at hun hverken kunne stå eller gå første aften. Men her fortæller hun den sidste aften, at hun er blevet rask efter at være sat fri i Jesu navn for enhver forbandelse.
Denne muslimske kvinde – som er hustru nr. to i et harem – fortalte, at første-hustruen havde kastet en forbandelse på hende. Derfor var hendes overkrop så fyldt af koagulerede knuder af blod, at hun hverken kunne stå eller gå første aften. Men her fortæller hun den sidste aften, at hun er blevet rask efter at være sat fri i Jesu navn for enhver forbandelse.

Alligevel mødte teamet mennesker, der har oplevet Gud på en fantastisk måde.
Som for eksempel Abraham, som var vokset op i en ”rettroende” muslimsk familie fra Fulani-stammen. (En meget stor muslimsk stamme, som sidder på den religiøse og politiske magt i store dele af Afrika nord for ækvator.)
Som fyrreårig sad Abraham en dag og læste i Koranen, da Jesus selv åbenbarede sig for ham midt i hans stue!
Jesus stod lyslevende, strålende og rakte hånden hen til Abraham.
Abraham fortæller:
”Da jeg så ham, var det, som om ordene blev trukket ud af min mund, idet jeg udbrød højlydt ´jeg ved hvem du er, du er Guds Søn!`”
Som rettroende muslim tror man, at Jesus er en profet. Det anses for blasfemisk at sige, at Jesus er Guds søn.
Men Abraham vidste omgående instinktivt, at Jesus var sandheden og Guds Søn.
Hans familie var dog bestemt ikke begejstret over Abrahams nye tro. Men så skete der noget helt fantastisk.
Abrahams yngre bror døde, og efter at have været død i to dage, blev han vakt til live, da Abraham lagde sin hånd på den døde krop og bad i Jesu navn.
Da broderen kom tilbage til livet, overgav resten af familien sig til kristendommen.
Lige siden har Abraham fortalt om Jesus overalt, hvor han kommer. Han er nu regionsleder for kirkerne i det vanskelige nordlige Guinea.

Dansk kampagne

Gospel Outreach ser det som et kald at gå netop til sådanne vanskelige områder, hvor der kun er få kristne, og hvor der er store behov.
– Det er ikke altid her, der samles de største skarer, for modstanden kan være enorm, men vi oplever, at Gud har kaldet os til også at nå sådanne områder, fortæller John Jensen, som er administrator for Gospel Outreach.
Aften efter aften prædikede Per Hyldgaard på en letforståelig og klar måde det kristne evangelium om frelse i Kristus til de fremmødte. Selvom antallet af mennesker var langt under, hvad der normalt er på GOs kampagner, var det alligevel det største kristne arrangement, der nogensinde havde fundet sted i byen. Mellem 50-150 gav hver aften respons og ønskede at omvende sig og tage imod Jesus som deres frelser.
De lokale kristne kunne næsten ikke få hænderne ned i begejstring, for de aldrig havde set så mange komme til tro på så få dage, fortæller John Jensen.

Mirakler hver aften
Denne kvinde var så syg i 14 år, at hun var som lam på grund af smerter. Nu danser hun med den danske prædikant Per Hyldgaard, efter at kristen forbøn har helbredt hende.
Denne kvinde var så syg i 14 år, at hun var som lam på grund af smerter. Nu danser hun med den danske prædikant Per Hyldgaard, efter at kristen forbøn har helbredt hende.

Hver aften var der også stærke vidnesbyrd om helbredelser eller udfrielser.
En kvinde, der siden år 2000 havde haft så stærke smerter over hele kroppen, at hun betegnede sig selv som lam, løb frem og tilbage på platformen, da hun havde fortalt sit vidnesbyrd om Guds kraft, som havde helbredt hende samme aften.
En anden kvinde var gift med en muslimsk mand. Hun var nummer to af de to hustruer (islam tillader bigami). Den første hustru havde været ved en heksedoktor for at få kastet en forbandelse på denne kvinde, som åbenbart blev opfattet som en konkurrent. Nu havde hun i sin overkrop knuder af koaguleret blod over alt. Det var meget smerteligt og gjorde, hun ikke kunne hverken gå eller stå. Kvinden blev bedt for, udfriet, og alle knuder og smerter forsvandt. Dette skete første aften, og hun vidnede om det den sidste aften.

Udfordringen samarbejder med Gospel Outreach om kristne kampagner. Arbejdet kan støttes på reg.nr. 9046 konto nr. 457-34-58449. Mærk gerne gaven med: Udf-læser.