Reviderede genoptryk af nyklassikere

s15_bnI dette mørke slutningen af 90’erne var vi mange, der ”slugte” ”I dette mørke” og ”Ud af dette mørke” af den amerikanske bestsellerforfatter Frank Peretti.

Med udgangspunkt i Efeserbrevet 6:12 ”Thi for os står kampen ikke mod kød og blod, men mod myndigheder og magter, mod verdensherskerne i dette mørke, mod ondskabens åndemagter i himmelrummet” skildrer han den åndskamp, som vi stod i dengang og stadig står i – i vores dagligdag, i skolen, i medierne, på arbejdet, i familien og i vore øvrige relationer. Derfor er denne genudgivelse mere end velkommen. Tak til Forlaget Scandinavia for det.
De to romaner er fængslende thrillere, der beskriver kampen i den åndelige verden. Med udgangspunkt i ”I dette mørke” er Ashton en lille, ret typisk by, hvor en skeptisk journalist og en gudfrygtig præst begynder at sammenstille deres notater og tanker. Så opdager de, at de befinder sig midt i en kamp mod en New Age-sammensværgelse, som prøver at få magten over byen og dens indbyggere. En barsk kamp udspiller sig i den åndelige verden og i den nærværende verden.
Og åndskampen fortsætter i ”Ud af mørket”. Her befinder vi os i Bacon’s Corner – et lille landsbysamfund langt væk fra alting, hvor der er et mordforsøg og et anslag mod en kristen skole, der kæmper for at overleve. Sally Rose, en ung enspænder, finder sig pludselig hvirvlet ind i begivenhederne. Også denne roman er action fra først til sidst, men det er også et spejlbillede af vores tid og sætter fokus på det, vi netop står i.
Har du nogen sinde tænkt på, at overalt i verden kredser dæmoner rundt om dig? At de forsøger at forpurre Guds planer ved at angribe mennesker rundt om dig? Det er en kamp mellem engle og dæmoner og mellem mennesker indbyrdes. På den ene side har vi englene, himmelens hær, og på den anden side, dæmonerne, Satans hær, og midt imellem menneskene.
Bøgerne er medrivende og kan være med til at skærpe vore sanser i den åndelige kamp, vi står midt i, og de formaner os til bøn. Bind 2 ”Ud af dette mørke” minder os om, at der er en vej ud af mørket, for ”lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det”, jfr. Johannesevangeliet 1:5.
s15_bnUd af mørketDet er genudgivelser, og handlingen foregår i 80’erne hvor journalisterne bruger skrivemaskine og ikke computer, ikke har adgang til internettet og er uden mobiltelefoner. Tidsbilledet er et andet, men det lægger man slet ikke mærke til. Fik du ikke læst de to spændende romaner i 90’erne, så får du muligheden for det nu; og den mulighed bør du ikke lade gå fra dig!

Frank Peretti:
• I dette mørke
479 sider • 199 kr.
• Ud af mørket
550 sider • 199 kr.
Scandinavia