Nærvær & hjerte

s18_CD_Meet-Me-at-the-Edge-of-the-World-cover-largePå denne dobbelt-CD serverer duoen ’Over the Rhine’ (Karin Bergquist og Linford Detweiler) 19 særdeles dybe og stemningsfulde perler med en sjælfuld råstyrke, der efterlader følelsen af organisk samhørighed og musikalsk genialitet.

Musikken og tonerne emmer af genkendelighed fra pop-country genren med elementer af sammenligninger fra bl.a. Katie Melua og Norah Jones.
Dog byder parret også på bluesy-notes med sangen ’Gonna let my soul catch my body’, som er et super low key funky arrangement og lækkert supplement til resten af albummets westernfølte sange.

Teksten, der står klarest for mig, er fra en af mine ynglings ’All of it was music.’ Jeg tolker sangen til at handle om brudte relationer, ny kærlighed, en rejse og vejen dertil. Alt sammen holdt sammen af drømmen og virkeligheden, som er musikken. Bruddet, som nogle gange er en nødvendighed for at noget nyt kan spire frem, og se morgendagens lys. At turde tage springet, at stole på, at det hele ender godt, og det som man i sidste ende kan regne med er, at ’all of it was music.’

Karin Bergquist har en stemme af fløjlsblød karakter med kant og en hæshed, der drager min nysgerrighed til at ville høre mere. Formidlingen af sangene, hver sunget frase og spillet tone bliver gennemført med stort engagement og stor ægthed.
Det er simpelt og nærværende med masser af hjerte. Vokalen leveres med en insisterende smukhed i lyrisk mesterværk. Historiefortælling af hændelser fra parrets eget liv og med inspiration fra deres hjemstat Ohio.
Dobbeltalbummet udkom den 3. september 2013 og er et ’must-listen’ album, der inspirerer til fordybelse og eftertænksomhed.
Nadia Nouamani