Også moderne Tempelriddere

Storprior Lars Karstensen
Storprior Lars Karstensen

Lars Karstensen fra Kolding er Storprior for de danske tempelriddere.

– Jeg er ofte blevet opfordret til at gå ind i en loge, men det sagde mig ikke så meget, fortæller Lars Karstensen.

– Men så læste jeg om korsriddernes historie og stødte på tempelriddernes orden, som havde et formål, fortæller Lars Karstensen.
Til daglig lever han af at være rejsende konsulent i en tysk virksomhed. Han har tidligere også været kirketjener i Bramdrupdam folkekirke, så den kirkelige verden er ikke fremmed for ham.
Men det er det frivillige arbejde bl.a. med rejser for Tempelridderne, der er hans store interesse. Lars Karstensen er leder – eller Storprior, som det hedder, i den danske orden.

Befri Jerusalem!

Tempelridderne er en gammel orden, som i 1118 blev stiftet af 9 franske adelsmænd for at befri Jerusalem fra muslimernes besættelse.
Fra Europa drog de ligesom andre grupper på korstog til den hellige stad.
Men også i dag – 23 generationer senere – eksisterer den gamle orden. I dag giver den sig af med velgørende arbejde, ikke mindst til gavn for de kristne mindretal i Mellemøsten.
I hele Danmark er der ca. 50 medlemmer, fortæller Storprioren. For at blive optaget skal man være kristent døbt – uanset hvilken kirke, man tilhører.
Alle har en kappe, som benyttes ved samlingerne, men der er ingen hemmelige ritualer, som hos frimurerne. Alt lægges åbent frem, lover Lars Karstensen.

Andre tempelriddere

Den danske leder mener i øvrigt, at mange af de forestillinger om tempelridderne, som bl.a. er kommet frem i forbindelse med Dan Browns bøger, ikke har meget hold i virkeligheden.
Der findes flere såkaldte tempelriddere, men den originale er Ordo Supremus Militaris Templi Hierosolymitani, hvilket frit oversat fra latin betyder ”Den Militære Orden af Templet i Jerusalem”.
Flere biskopper og andre kendte personer i forskellige lande er med i ordenen, som er økumenisk og ikke missionerende, men anerkendt som velgørende organisatiion (NGO) i FN.

Stig Rossen medvirkede gratis på både jule og påske-cd’en, samt ved koncerterne.
Stig Rossen medvirkede gratis på både jule og påske-cd’en, samt ved koncerterne.
Påskesalmer til støtte for Mellemøsten

Blandt dem er den palæstinensiske lutherske biskop Munib Younan, som netop har været i Danmark.
I den forbindelse arrangerer Lars Carstensen i samarbejde med Michaelis Kirke i Fredericia en koncert, hvor bl.a. Stig Rossen deltog gratis.
Tempelridderne i Danmark har nemlig netop udgivet en bog og cd med påskesalmer, sunget af Rossen, Anne-Mette Elten og andre kendte sangere.
Lars Karstensen håber, at bogen over flere år vil indbringe en halv million kroner til hjælp for de syriske kristne.
Tidligere har han stået for udgivelsen af en cd med julesalmer. Den indbragte også penge nok til, at man kunne forære en kirke i Syrien et dyrt orgel. Tempelridderne har også hjulpet med solceller.

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: