Stærk fortælling i metal-udgave

s22_CD_FCD135_coverDe fleste ”Progressive rock/Melodiske metalcore fans” vil blive rigtig glade for dette band. Bandet er ude med deres debutalbum, og det er egentlig et soloprojekt af tidligere forsanger i bandet ”Hands”.

Shane Ochsner har virkelig formået at smide et fantastisk album afsted, som både er lyrisk velskrevet og med utrolig flotte kompositioner.
Vi er klart i en genre, der hælder til meget progressiv rock, men som også indeholder en del metalcore. Sangene er ikke lovsange på nogen måde, men det er bygget meget op omkring hans egen personlige tro og egen personlige tvivl. Det gennemsyrer både dette album og har egentlig også være Shane Ochsners stil – helt tilbage fra ”Hands”-tiden. Og han vil gerne blive ved på den måde.

Hvis man ser på hans tekstunivers, er der også en rød tråd gennem hele albummet. Starter i håbløsheden, bevæger sig over i tvivlen og til sidst ind i overgivelsen.
Jeg hører generelt ikke meget metalcore, men det her album fangede mig. Shane har en helt fantastisk vokal. Både hans skrigen og råben, men jeg er allermest imponeret, når han synger clean. Han har en fantastisk vokal, og heldigvis er det også den side, man oplever mest på albummet.
Jeg kan klart anbefale dette album – også selvom man måske ikke hører metalcore til hverdag. Jeg synes, han har en fantastisk stil, et fantastisk lyrisk univers. Hvis man skal sætte en finger på, hvad man kunne savne, så er det måske mere håb fremfor håbløshed – men igen. Det er Shanes trosfortælling. Og det gør han fantastisk godt!

Filip Simonsen