Dansk børnebibel på polsk hylder pave Johannes Paul II

Den tidligere pave, Johannes Paul II, omtales på flere sider i børnebibelen, som nu vil blive læst af tusindvis af polske børn.
Den tidligere pave, Johannes Paul II, omtales på flere sider i børnebibelen, som nu vil blive læst af tusindvis af polske børn.

Et forlag i Polen har netop købt en børnebibel-serie fra forlaget Scandinavia i København.

Det er Scandinavias børnebibel, der nu vil udkomme som en serie på 34 og 50 bind.
Det er planen, at serien skal udgives i et stort oplag i begyndelsen af næste år.
De første bøger vil blive udgivet i ikke færre end 50.000 eksemplarer – og vil blive genoptrykt, hvis salget går godt. Bøgerne vil blive solgt via tidsskrifter, kiosker og som abonnement.
En ny bog bliver allerede nuudbudt til salg hver uge i Polen.

Pavens andel i diktaturets afskaffelse

Den polske udgiver ønsker at lancere serien i forbindelse med, at den tidligere polske Pave Johannes Paul II’s blev helgenkåret den 27. april 2014.
Paven anses for at have haft stor betydning for afslutningen på det kommunistiske styre i sit hjemland Polen og siden i resten af Øst-Europa.
Før sammenbruddet skilte et ”jerntæppe” af grænser og pigtråd det kommunistisk styrede Østeuropa fra det frie Vesteuropa i et halvt århundrede.
I hvert enkelt bind i denne serie er der nogle sider skrevet af John Paul II sammen med citater fra den originale polske bibeltekst.
Udgiveren håber at sælge en million eksemplarer i løbet af 2014!

Millioner af bøger

Børnebiblen fra Scandinavia er blevet solgt i et stort antal.
I Readers Digest er den udkommet to gange i USA og en gang i Rusland. Det største tidsskriftforlag i Brasilien har også udgivet den som serie (i alt 2,7 millioner bøger).
Desuden er serien oversat til en lang række sprog på forskellige forlag rundt om i verden.
Børnebibelen er en omskrevet bibelhistorie af den amerikansk-hollandske forfatter Anne de Graff og den spanske illustrator Jose Perez Montero. Bogen er beregnet for børn i alderen 5 til 11 år.
Det 30 binds store værk kan ligesom Scandinavias øvrige bibelværker downloades som apps og som e-bog, hvis man søger under Childrens Bibles.
Den fremtræder i bogform, men her kan man også lytte til mere end 20 timers oplæsning.
Forlaget Scandinavia opstod i 1970’erne – faktisk som en underafdeling af Udfordringen.
Senere blev forlag og avis adskilt i to selvejende fonde.
Forlaget Scandinavia ledes i dag af Jacob Vium Olesen, som er søn af grundlæggeren Jørgen Vium Olesen.