Metodistkirke bliver Danmarks største menighed på søndag

Pastor Ole Birch
Pastor Ole Birch

DR P1 sender søndag den 25. maj kl. 09:55 direkte gudstjeneste fra Jerusalemskirken i København.
Kirken danner ramme om landets ældste Metodistkirke, der siden 1859 har haft til huse i kirken. Med omkring 75.000 lyttere bliver frikirken for en stund forvandlet til kirken med landets største menighed.
Gudstjenesten ledes af pastor Jørgen Thaarup, og prædikant er pastor Ole Birch. Gudstjenesterne i Metodistkirken præges af rytmisk musik, og der medvirker både et lovsangsband og en organist under gudstjenesten.
Metodisterne er globalt en stor frikirke i den protestantiske tradition med 80 millioner medlemmer i 100 lande. I Danmark er kirken dog lille med godt 2000 medlemmer på landsplan. Heraf er de 450 medlemmer af Jerusalemskirken i København.
P1 sender direkte transmissioner af gudstjenester hver søndag og helligdag året rundt. Der kræves omkring 15 mikrofoner til at få den bedste lyd ud til de ca. 75.000 lyttere, som i gennemsnit lytter med.
Gudstjenesten sendes direkte på P1 og kan efterfølgende høres som podcast og på DRs hjemmeside dr.dk/radiogudstjensten. På Radiogudstjenestens facebookside kommer der billeder fra gudstjenesten.
LØJ