Beduinske sporere indsat i eftersøgningen af de kidnappede

Omkring 50 beduinske soldater i den israelske hær er nu blevet indsat som sporere i søgningen efter de tre israelske teenagere, der blev kidnappede den 12 juni.

Beduinrne har en særlig sporsans, og denne gruppe finkæmmer nu et stort område i Negev-ørkenen. De undersøger huler, flodlejer og klippeformationer og går gennem krat og anden vegetation, mens de gør brug af deres gammelkendte sporeteknik.

Gruppen, der står under ledelse af major Mohammed Mazarib, studerer alt minutiøst. Mazarib siger, at han i hvert hus han går ind i ser de tre savnede drenge for sine øjne – og at de ufortrødent vil fortsætte eftersøgningen.

Tusinder af israelske soldater fortsætter søgningen, der har stået på nat og dag i 13 dage og – med forsvarsminister Moshe Ya’alons ord – ikke vil blive mindsket.

Raids mod boliger tilhørende mistænkte Hamas-folk er imidlertid gået tlbage fra hundreder til blot nogle få.

Ifølge Ya’alon vil mysteriet blive løst, og han siger, at eftersøgningen går i den rigtige retning, og at det blot er et spørgsmål om tid, før man når frem til kidnapperne og de kidnappede.

Moderen til en af de bortførte, Rachel Fraenkel, har appelleret til FN’s Menneskerettigheds-Råd i Geneve om større international aktion for at få de kidnappede fri.

Der har ikke været nogen troværdige påstande om ansvar for kidnapningen eller noget løsladelseskrav.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Statsminister Benyamin Netanyahu, som i forrige uge erklærede Hamas skyldig, er blevet kritiseret for ikke offentligt at være kommet med bevis på dette.