Halløj uden for klosteret

Søster Christina Succia takkede Gud for sejren i den italienske sangkonkurrence The Voice, hvor hendes coach var rapperen J-Ax.
Søster Christina Succia takkede Gud for sejren i den italienske sangkonkurrence The Voice, hvor hendes coach var rapperen J-Ax.

Den katolske nonne, søster Christina Succia, 25, vandt sidste torsdag den italienske sangkonkurrence The Voice, hvorefter hun takkede Gud og citerede Fadervor i sin takketale.

Søster Christina fik den endelige sejr i The Voice med sin version af Irene Cara’s ’What A Feeling’ fra filmen ’Flashdance.’ Hun vandt også en kontrakt med Universal Music.
Cristina Scuccia voksede op på Sicilien, men lever nu i et kloster i Milano. Hun drømte allerede som lille om at blive sanger og deltog derfor, da Orsolina-søstrene i 2008 organiserede en musikkonkurrence.
Djævelen og helligt vand
Da Christina fik kontakt med klosteret, var hun ikke-troende og direkte modstander af kirken. Men mødet med nonnerne førte hende til tro.
Under The Voice-showet havde hun rapperen J-Ax som coach. Han beskrev samarbejdet med hende som ’Djævelen og helligt vand’.
Sejren skal ikke føre til en ny karriere men til udbredelsen af et budskab, understregede søster Christina. Herefter citerede hun Fadervor og henviste til pave Frans’ opfordring til at kirkens folk skal ud af kirkebygningerne for at dele evangeliet med resten af befolkningen.
Bodil