“Isis” tager ansvar for kidnapning af 3 israelere

En hidtil ret ukendt ny islamisk terroristgruppe, ISIS, har påtaget sig ansvaret for den formodede kidnapning af tre unge israelere, der har været forsvundet siden i torsdags.

Israelske sikkerhedsstyrker jager efter de tre unge mænd, om hvem det vides at  en af dem er amerikansk statsborger, at de er i alderen 17-19 år og er studerende ved et religiøst institut på Vestbred-området.

 

Deres navne eller hjemsteder kan ikke oplyses af sikkerhedsmæssige grunde. De menes at være blevet kidnppede, da de forsøgte at hitchhike sig hjem.

 

Lørdagen igennem – og natten til denne – ledte store israelske styrker fra politiet, miliæret og Shin Bet efterretningstjenesten på jorden og fra luften efter  de unge mænd. Vejblokke er oprettet mange steder for at prøve at forhinde, at kidnapperne bringer de tilfangetagne over grænsen til Gaza-området.

 

Ifølge Hamas er ISIS (Islamic State in Syria and the Levant) , der er tilnyttet al-Qaida, ansvarlig for kidnapningen.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:ISIS har netop vundet stort frem i Irak og i Syrien. og dens succes menes at ville kunne få store følger for politiske nydannelser i Mellemøsten. Det menes at ISIS er i færd med at oprette en

base i hjertet af Mellemøsten – et Afghanistan ved Middelhavet.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Statsminister Benyamin Netanyahu, der nøje følger situationen omkring  kidnapningen, siger, at den palestinensiske præsident Mahmoud Abbas’ enhedsreering, der omfatter Hamas, er ansvarlig for de tre israeleres sikkerhed – og at dette er et resultat af at tillade, at  en terrorist-organisation slutter sig til regeringen.

 

Mohammed Madani, medelm af Fatahs Centralkomite, siger,  at Netanyahus udtalelse om at give skylden til Den palestinensiske Myndighed (PA) er “ophidselse og en billig udnyttelse, da der ikke er nogen berettigelse for dette, og at den blot vil score politiske points”.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Netanyahu har talt om sagen med USA’s udenrigsminister John Kerry , som forinden havde drøftet den med Abbas.

 

Den israelske politisk-militære kommentator, Ron Ben-Yshai, siger, at kidnapningen var  vel tilrettelagt, og at det sted, hvor de bortførte havde hitchhiked, havde været under bortførerenes observation. i længere tid.

 

Et hovedmotiv bag kidnapningen menes at være, at denne skulle bruges ien “handel” med Israel om løslade palestinensiske fanger.

 

Man vil huske den israelske soldat, Gilad Shalit, der sad fængslet i en årrække i Gaza efter at være blevet kidnapped, og at han blev udvekslet mod løsladelse af 1027 terrroiter, hvoraf de 470 ansås for rene mordere.

 

I den palestinensiske gade siges det,at den nye kidnapning kan genoprette Hamas’ prestige.