Nye anklager mod israelske politikere

Hver dag – næsten – er der nye anklager mod israelske politikere, og i denne weekend er skytset vendt mod ingen andre end statsminister Benyamin Netanyahu.

Han beskyldes for at have købt havemøbler til en værdi af titusinder af shekler til sin feriebolig, en stor villa i Caesarea ved Middelhavet, hvor de blev installeret, mens de tidligere havemøbler – identisk med de nye – blev flyttet til residensen i Jerusalem.

Dette skete for skatteyderes penge, hedder det i anklagen. I statsministeriet havde man oprindelig dementeret alt kendskab til affæren og udtalte senere, at der ikke var begået nogen forseelse, at de nye havemøbler er statsejendom og vil blive givet tilbage til statsministeriet, når Netanyahu går af som statsminister.

Da anklagen nåede frem til statens revisionschef, Joseph Shapira, sendte denne den videre til kammeradvokaten til videre undersøgelse.

Selvom Netanyahu vil komme helskindet ud af affæren, har den kastet endnu en mørk skygge over israelske politikeres vandel.

Sheetrit

Som om dette ikke var nok, er der nu opstået endnu en ny skandalehistorie, denne gang mod Hatnua-politikeren, Meir Sheetrit – den nye præsident Reuven Rivlins rival ved afstemningen om, hvem der skulle blive landets 10. statsoverhoved.
Det var en nervepirrende kamp mellem Rivlin og Sheetrit, hvor Rivlin blot vandt med 10 stemmers flertal.

Idag siger mange i Israel, at det var godt, at Sheetrit ikke valgt, fordi han også er anfægtet.

Det er først nu blevet kendt, at Sheetrit har betalt en tidligere husholderske 270.000 shekler for at gøre hende tavs om en formodet sex-chikane.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Der er ingen politiundersøgelse mod Sheetrit i dette anliggende, og en proces vil først blive indledt, når der foreligger flere oplysninger.