Israels svar på enhedsregeringen: Vi vil oprette 3000 nye bosættelsesboliger

Mens en stor del af verden klart støtter den palæstinensiske enhedsregering, har Netanyahu-regeringen besluttet som svar omgående at godkende opførelsen af omkring 3000 nye boligenheder over “Den grønne Linje”.

Boligerne, der oprindelig skulle godkendes sammen med løsladelsen af den fjerde gruppe palæstinensiske fanger, skal opføres i Ramat Shlomo, Efrat, Beitar Illit, Adam og Givat Ze’ev.

Den israelske boligminister Uri Ariel siger, at “dette byggeri er en passende zionistisk reaktion på dannelsen af en palæstinensisk terroristregering”.

Han tilføjede, at disse byggeplaner”blot er begyndelsen”.

Boligerne skal opføres i områder, som palæstinenserne siger ligger inden for deres fremtidige stat.

Israel har forsikret om, at det vil foretage straffeaktioner som svar på den palæstinensiske enhedsregering, fordi denne støttes af Hamas.

USA har ligget i spidsen for en række lande, der har godkendt det nye styre i Ramallah, hvilket har fået Israel til at give udtryk for stor skuffelse over USA’s holdning. Efter at have skubbet USA bort, er Israel påny alene i konfrontationen med palæstinenserne.

– Præsident Mahmoud Abbas kan nu sole sig i lyset af han smart har udmanøvreret sin ærkerival.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Statsminister Benyamin Netanyahu, skriver den store israelske morgenavis, “Ha’aretz”, idag.
– Israels internationale isolation er klar for hele verden – et deprimerende udtryk for svaghed, skriver bladet videre.

I en lederartikel under overskriften “Anerkend den nye palæstinensiske regering” skriver
“Ha’aretz:
– Hvis Israel havde anerkendt den palæstinensiske regering, som blev valgt i 2006 eller havde samarbejdet med den palæstinensiske enhedsregering, der blev oprettet senere, kunne vi være blevet besparet for utallige ofre på begge sider. Israel kan ikke gentage denne fejl. Så længe den nye palæstinensiske regering fortsat fastholder de aftaler, den har underskrevet med Israel og søger fortsat at samarbejde med Israel, må Netanyahu ikke afskære båndene eller true med boykot. Han ville gøre bedre i at investere sine bestræbelser på at forny den diplomatiske proces med den partner, der stadig eksisterer.