– Jeg brænder for at snakke med andre om Jesus

Moses Sloth
Moses Sloth

Af Bodil Lanting/Hanne Baltzer Moses Sloth er nyansat i Sømandsmissionen. 34-årige Moses Sloth er den 2. juni tiltrådt som sømandsmissionær og ungdomsmedarbejder i Sømandsmissionen. Hans arbejdsplads vil dels være skibet ’Bethel’, det sejlende sømandshjem, der lå i Aalborg havn den første uge af juni, dels skibet ’Duen’. Det vil typisk betyde én uge afsted og én uge hjemme. – Det, jeg brænder for, er at snakke med mennesker, især om Jesus og det, han betyder for mig, fortæller Moses. Han er uddannet landbrugsmaskinmekaniker, har læst et år på Åben Uddannelse i kristendom på Dansk Bibel-Institut og har været ungdomskonsulent i Indre Mission i fem år.

Tid til at snakke

– Nogle mennesker vil høre om Jesus, andre vil bare gerne se skibet. Men vi har tid til at snakke, og så kommer folk måske igen. Nogle marker skal graves først, andre kan man så – og ind imellem høster vi – eller også kommer andre til det, forklarer Moses, der brænder for mission og føler et kald til det nye arbejde, der både kræver en stor frimodighed og evnen til at snakke med både Gud og hvermand. Den unge nordjyde skal bl.a. besøge de mange søfolk og fiskere, der hver eneste dag arbejder i den travle Aalborg havn. Nogle er der kun få timer, andre i halve døgn.

Unge og udlændinge

Som ungdomsmedarbejder er det Moses’ opgave dels at rekruttere frivillige til sømandshjemmene på Grønland, dels at tænde unge for arbejdet blandt søfolk og fiskere. – Mange af søfolkene kommer fra andre lande, især Filippinerne, og de forstår engelsk. Det er sværere at kommunikere med de russiske søfolk, siger Moses Sloth. Han medbringer derfor bladene ’Redningsbåden’ og ’Duen’ samt det tosprogede magasin ’Waves’ (Bølger) med tekst på både dansk og engelsk. Samtidig kan han tilbyde søfolkene transport til et sømandshjem i Aalborg og adgang til internettet. Til daglig bor Moses Sloth i Nørager ved Aalborg, er gift og far til tre små børn.