Rekordår for Danmission

Danmission støtter fattigdomsbekæmpelse i flere lande. (Foto: Rikke Dyrberg/Danmission)
Danmission støtter fattigdomsbekæmpelse i flere lande. (Foto: Rikke Dyrberg/Danmission)

En indtægtsstigning på 10 procent i 2013 har gjort det muligt for Danmission at gøre mere for samarbejdskirkerne og øge arbejdet med fattigdomsbekæmpelse.

10 procent steg indtægterne til den folkekirkelige organisation i 2013, der blev et rekordår.

De samlede indtægter nåede 74 mio. kr., hvilket er næsten 7 mio. kr. mere end i 2012. Pengene bruges til fattigdomsbekæmpelse, dialog og kirkeudvikling i Afrika, Asien, Mellemøsten og Danmark.

Penge fra genbrug og fra Udenrigsministeriet

Det gode resultat skyldes bl.a. stigning i støtten fra Udenrigsministeriet på 5 mio. kr.
Men også Danmission Genbrug havde et rigtig godt 2013, idet butikkerne bidrog samlet med næsten 24 mio. kr. Det skyldes, at der er kommet flere butikker til – i dag er der 84 – og at efterspørgslen efter genbrugsvarer er vokset.

Udvider arbejdet

Med det flotte resultat har det været muligt for Danmission at udvide arbejdet ude i verden.
I de seneste år har der været ekstra fokus på arbejdet i Mellemøsten, hvor behovet har været ekstraordinært, ikke mindst pga. nødhjælp til det borgerkrigshærgede Syrien. Egypten og Tanzania er de enkeltlande, hvor Danmission har haft størst aktivitet i 2013.

Danmissions general-sekretær Mogens Kjær.
Danmissions general-sekretær Mogens Kjær.
Opmuntrende

– Det har i årets løb været meget opmuntrende at mærke den stærke opbakning til vores arbejde. Både fra Udenrigsministeriet og fra Danmissions trofaste og engagerede netværk i Danmark, som lægger mange timer og kræfter i at støtte arbejdet.
Danmission er dybt afhængig af bidrag fra privatpersoner – uden disse bidrag kunne vi ikke støtte samarbejdskirkernes liv og vækst, og der ville også være fattigdomsbekæmpelse, vi måtte opgive, siger Danmissions generalsekretær, Mogens Kjær.
LØJ

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: