Lars Løkkes forbliven kan blive lykken for KD

Den overraskende udgang af Venstres hovedbestyrelsesmøde tirsdag – at Løkke bliver som formand – kan betyde, at Kristendemokraterne får ny vind i sejlene.

I hvert vurderede TV2 Midt&Vests kommentator Niels Olsen i TV2 News, at Venstre-vælgerne i Vestjylland vil se sig om efter andre alternativer.
Han mente ikke, at Venstres mange vælgere i Vestjylland vil gå helt over til den røde side i protest. De vil i stedet forsøge at finde alternativer, der ikke ligger for langt fra Venstre.
Kommentatoren nævnte selv, at Kristendemokraterne ved byrådsvalget havde fået et fantastisk godt valg i Skjern på grund af utilfredshed med Venstre-borgmesteren, ligesom partiet tidligere havde nydt godt af utilfredsheden med, at Løkke som statsminister ikke sikrede sygehusene i udkants-Danmark.
Selv om de fleste politiske iagttagere gik ud fra, at Lars Løkke var nødt til at trække sig på HB-mødet, endte det ud på natten med, at Venstres HB udadtil bakkede ”enstemmigt” op bag formanden til trods for de uheldige sager om overforbrug på tøj, rejser og hotelophold.
Men det er meget tvivlsomt, om vælgerne på samme måde vil lade sig overbevise.
Hvis en større del af Venstre-vælgerne beslutter at stemme på KD i protest, kan partiet få valgt et kredsmandat i Vestjylland. Det kræver ca. 19.000 stemmer, mens partiet ved sidste katastrofe-valg kun fik ca. 10.000 stemmer.
Et kredsmandat vil samtidig udløse et tillægsmandat i Sydjylland og måske et tredje i Østjylland eller København.