IPSICC

Sommer i Guds nærvær?

Af Henri Nissen Redaktør
Af Henri Nissen
Redaktør

På Udfordringen modtager vi besked fra nye grupper, som har fulgt vores opfordring til at bede for Danmark, eller fra grupper, som allerede har stået i bønne-kampen for deres samfund i mange år. 

Fra Næstved fortæller Esther Sørensen om en gruppe på ca. 15 kristne, som hver tirsdag mødes i Sjølundkirken (som er en sammenslutning af to lokale frikirker). Der er også nogle med fra andre kirker, bl.a. Bykirken.
– Vi beder for kirkerne, byen, kommunen, borgmesteren, Israel, landet, regeringen og de personlige problemer, der bliver bragt frem, fortæller Esther, som sammen med sin mand Peter startede gruppen for 6 år siden.

I Sæby, som er en del af Frederikshavn Kommune, mødes en bedegruppe i et hjem, og her bedes der om vækkelse i Sæby og Omegn, ja i hele landet, fortæller Anne-Grethe Pedersen.
Gruppen startede i 1988 af 2 kvinder, og de bad sammen i 17 år, derefter er der kommet flere til, så vi i dag er ca. 10 personer fra forskellige kirker, der samles hver mandag eftermiddag.

Ringsted Frikirke har gennem snart 10 år set det som en opgave at bede for borgmesteren og andre politikere.
Dette har udmøntet sig i en god kontakt, og frikirkens præst har sin jævnlige gang på rådhuset.
Da Niels Ulrich Hermansen blev borgmester 1. januar 2006, blev han kontaktet af kristne i kommunen, som spurgte, om de måtte bede for ham. Han svarede ja – og da han i 2007 fik kræft i tarmsystemet, fik han igen at vide, at de bad for ham i baptistkirken. Da han var blevet rask, takkede han menigheden ved et guldbryllup.
– Jeg tror på bønnens kraft og er dybt taknemmelig for at vide, at der er mennesker, der beder for mig. Jeg tror ikke, det er nogen tilfældighed, at jeg har overlevet, sagde den tidligere borgmester Niels Ulrich Hermansen ifølge baptist.dk i 2009.
Ringsted-gruppen går nu med i det bede-initiativ for danske kommuner, som Udfordringen har foreslået.
– Vi vil meget gerne, at andre kristne tilslutter sig visionen i denne særlige gruppe, inviterer Hans Ole Kofoed.

Nu går vi ind i sommerferien, og spørgsmålet er så, om vi skal holde ferie fra kirken – eller tværtimod skal afsætte nogle dage til at søge Gud – evt. med faste?
Heldigvis holdes der mange sommercamps i de forskellige kirkeretninger, hvor man kan blive opbygget af forkyndelsen og samværet med tusindvis af andre kristne. Det kan godt give nyt mod og stærke oplevelser.
Men midt i alle aktiviteterne må vi ikke glemme at søge Gud selv. Det kan man gøre gennem bøn. Alene eller sammen. Der er velsignelse ved begge dele.
Enhver kristen kan have et direkte forhold til Gud selv uden andre mellemmænd end Jesus Kristus.
Her er en vidunderlig stor virkelighed at udforske.