Besøgte Corrie Ten Booms hus

Barteljorisstrat 19 – Harlem. Stedet bliver stadig af mange kaldt ”Skjulestedet”.
Barteljorisstrat 19 – Harlem. Stedet bliver stadig af mange kaldt ”Skjulestedet”.

”Skjulestedet” kan ses i Haarlem nær Amsterdam.

Tekst og foto: Arne Jensen, Børkop. 
Mange har sikkert hørt om urmager Corrie Ten Boom og hendes bog: ”Skjulestedet”, der handler om, hvordan hun og hendes familie under 2. verdenskrig hjalp mange jøder og andre i stor nød.

Vi har lige været i Holland, og vores største oplevelse her var at besøge Barteljorisstrat 19, i Haarlem, stedet hvor hele beretningen i ”Skjulestedet” har sit udspring. Hvis du kommer til Holland, vil vi meget varmt anbefale dig at besøge dette sted, der nu er en slags museum.
Der er stadig urmagerbutik i huset, og alle rum og indretningen står endnu som dengang, begivenhederne fandt sted. Besøget varer en time, og meget varme, kristne familiemedlemmer viser rundt og fortæller medrivende om de begivenheder, der fandt sted for 70 år siden.

Guds hjælp i nøden

Og budskabet er levende og aktuelt. Vi fik virkelig øjnene op for, hvordan Guds kærlighed og magt udfolder sig lige midt i store besværligheder og lidelser. Familien Ten Boom levede hver dag i et personligt forhold til Jesus. De var almindelige svage mennesker, men Gud gjorde store ting gennem dem. Og fordi de var kristne, var det en selvfølge for dem at hjælpe enhver, der trængte, uanset de personlige omkostninger, der til sidst indebar et grusomt ophold i koncentrationslejr og kostede fire familiemedlemmer livet.

 

Hullet i muren er lavet for at besøgende kan se ind i selve skjulestedet. Den hemmelige indgang er gennem bunden af skabet.
Hullet i muren er lavet for at besøgende kan se ind i selve skjulestedet.
Den hemmelige indgang er gennem bunden af skabet.