Et levende lig

Af Henrik Engedal ung@udfordringen.dk
Af Henrik Engedal
ung@udfordringen.dk

Jeg åbnede døren ind til forsædet og kunne se, at det halve af forsædebetrækket var revet helt op. Da jeg åbnede den ene dør ind til bagagerummet, knækkede den næsten helt over og ramte næsten siden på bilen, men heldigvis holdt en lille elastik den tilbage…

Ja, jeg er lige flyttet. Og i den anledning skulle jeg låne en bil. Jeg valgte det firma med de billigste biler, og med det mundrette navn ’Lej et Lig’. Og lig er sådan set meget præcist! De fleste biler var gamle, bulede pensionerede postbiler, som havde fået en gang sort maling og derefter var blevet sluppet løs igen. Desværre havde firmaet ikke gjort sig den store anstrengelse for at få repareret bilerne, så min bil hostede og hakkede det meste af tiden.

Mens jeg kørte rundt i ”det levende lig” med min lillebror og en ven, som ikke var sen til at give udtryk for, at det måske nok var et lig, vi kørte rundt i – men de var altså stadig levende, så kom jeg til at tænke på noget fra Bibelen:

”Jeg lever ikke mere selv, men Kristus lever i mig, og mit liv her på jorden lever jeg i troen på Guds søn, der elskede mig og gav sig selv hen for mig.” (Galaterbrevet 2, 20), skrev Paulus.
Mens jeg kørte rundt i mit eget personlige lig, så var jeg egentlig ikke så nervøs for, om jeg skulle blive ramt, for det kunne faktisk ikke blive værre med bilen.
Det samme gælder jo dig, hvis du er kristen. Har du tænkt over det? Når du har taget imod Jesu offer for dig, så ændrer din status sig fra det ene øjeblik til det andet. Du bliver kristen, du bliver frelst. Du tilhører nu Gud. Du er sådan set død.

Og ironisk nok, så er dit nye liv som lig faktisk det mest produktive, du kan få. For når du erkender, at du ikke lever for dig selv, så kan Helligånden leve igennem dig på den mest kraftfulde måde, du kan forestille dig.
For Helligånden er selvfølgelig meget mere effektiv og kraftfuld end dét, du forsøger i din egen kraft, så det er såmænd også bedst sådan…

Så hvad med at erkende, at du er død for verden, men levende for Gud? Hvad med at begynde (eller fortsætte) med at blive ledt af Helligånden?
Lad være med at gå rundt som en halvt levende zombie, der ikke gør meget nytte alligevel. Lev livet som Gud har planlagt for dig (og som han viste dig igennem Jesu liv), og lad ham leve igennem dig.