Israel afslører 21 tunneller i Gaza

Den israelske landinvasion i Gaza bevæger sig støt sydpå gennem området og har på vejen afsløret 21 smuglertunneller.

Soldaterne fandt bl. a . et underjordisk våbenlager, omfattende anti-tank missiler. Aktionen blev udført i samarbejde med efterretningsfolk.

Panserbrigade “401” angreb nogle bygninger,  hvor Hamas-mænd havde forskanset sig. Tre af dem blev dræbt

Ifølge palestinensiske oplysninger er mindst 34 Gaza-indbyggere, inkl. tre børn,  blevet dræbt

Siden landoperationen begyndte. På den israelske side var tabslisten en soldat dræbt, den 20-årige Eitan Barak,  og fem sårede soldater.

Hamas-talsmand Sami Abu Zuhri siger:

– Landoffensien skræmmer os ikke, og vi lover at drukne okkupationshæren i Gazas mudder.

Statsminister Benyamin Netanyahu og forsvarsminister Moshe Ya’alon har instrueret militæret om at være parat til et udvide landoperationen.

I en udtalelse fra statsministeriet hedder det


Artiklen fortsætter efter annoncen:– I lyset af Hamas’ uopholdelige kriminelle aggression og farlige infiltration på israelsk område må Israel handle for at beskytte dets borgere. Operationen vil fortsætte,  indtil den har nået sit mål – at genoprette for landets borgere med betydelige skader påført Hamas ‘ og andre terroristorganisationers infrastruktur.

Selv efter landoffensiven begyndte fortsatte rakebeskydningen af Israel. Mindst 50 raketter blev afskudt fra Gaza fredag aften.. To af dem blev opfanget i Tel Aviv-området. Advarselssirener hørtes også i Ashdod. Herzliya, Or Yehuda, Kfar Saba, Hod Hasharon, Ganei Tikva, Yehud og Kiryat Ono

En kvinde blev såret af glassplinter og et hus svært beskadiget i Gan Yavne, nær Ashdod, da en raket slog ned mellem et hus og en børnehave.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tre mennesker måtte behandles for chok i Ashdod, Kiryat Ono og Ramat Gan.

Kl. 17 og påny kl. 17.25 nedskød “Iron Dome”-luftforsvarssystemet raketter over Netivot. Kort forinden havde “Iron Dome” opfanget et antal indflyvende raketter i Beersheba-området.

 

260 mål


Artiklen fortsætter efter annoncen:Militæret oplyser,  det siden landoperationen begyndte har angrebet 260 mål, heriblandt våbenlagre, raket-afskydningsramper, tunneller og bygninger, der tjente som kommando- og kontrol-centre. 21 Hamas og Islamisk Jihad-terrorister er blevet arresteret af Shin Bet-efterretnings- og andre sikkerheds-styrker.

Ifølge udenlandsk presse er de israelske landstyrker endnu ikke nået frem til dybt ind i befolkede steder, men opererer mest i åbne områder omkring 1.5 km  nord, syd og øst for Gaza by.

 

FN’s Ban kommer

FN-generalsekretær Ban Ki-moon tager idag til Mellemøsten for at bidrage til at afslutte konflikten i Gaza mellem i Israel og Hamas.

Ban har været i telefonkontakt med mange ledere for at prøve at bringe en afslutning på volden.. Hans nye diplomatiske initiativ er taget efter, at den egyptiske præsident Abdel-Fattah al-Sisis forsøg på at opnå en våbenhvile og indledningen af den israelske  landoffensiv.

– Israel har  legitime sikkerhedsbekymringer, og vi fordømmer den vilkårlige raketbeskydning fra Gaza, men vi er alarmeret af Israels stærke reaktion, siger Ban.

Den palæstinensiske præsident,Mahmoud Abbas, har antydet, at han er parat til påny at stationere palæstinensiske styrker i den såkaldte “Philadelphia korridor”, en rute langs Gaza-Egypten grænsen, som er blevet brugt af Hamas til at smugle våben ind i området.

Israels FN-ambassadør, Ron Prosor, siger, at konfronteret med terrorist-kidnapninger, raketter der regner ned over borgerne og jihadist-tunneller under dets grænser har Israel ikke haft anden mulighed end at gå ind i Gaza for at opnå ro for Israels folk samtidig med at Hamas terror-muligheder nedbrydes,