Israel på jagt efter tunneller

54671780991275810340no
En luremine i en tunnel venter på at sprænge israelske soldater i luften….

Et stort antal infanterisoldater er natten til søndag nået ind i Gaza-striben som led i udvidelsen af den israelske landoffensiv, der nu især er fokuseret på militærets jagt efter tunneller.

Disse underjordiske anlæg ligger ofte dybt under jorden – 20 meter nede – og mange af dem når ind over israelsk område. De bruges til våbensmugling, terroristangreb og forsøg på kidnapning af civilpersoner eller soldater.

Ifølge en israelsk militær kilde er snesevis af terrorister blevet dræbt i nattens løb.

– I tunnellerne har militæret funder RPG-missiler, sprængstoffer, bedøvende midler, lureminer, kommunikationsanlæg  og tilmed mini-bunkere til brug for angreb, siger denne kilde.

 

34 tunneller  er blevet ødelagt

På den israelske militæroperations 12. dag kom det til en ildkamp mellem israelske soldater og ni Hamas-mænd, iført israelske uniformer, som var kommet ind i Israel gennem, en tunnel. Gruppen var bevæbnet med automatiskevåben og, raketstyrede granater, og udstyret med sprøjter, bedøvende midler og håndjern – formentlig til brug ved kidnapning.

Hamas-gruppen var på vej mod en israelsk bebyggelse, da den stødte på en israelsk patrulje. Det kom til en ildkamp, hvorunder en af Hamas-mændene blev dræbt, mens de øvrige flygtede tilbage til Gaza-striben gennem tunnellen.

Den israelske militære kilde oplyser, at 2600 mål i Gaza er blevet angrebet siden begyndelsen af den israelske militær-operation “Protective Edge” og 470 mål efter starten af landoperationen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Indbyggere i Gaza siger, at de seneste bombninger var de sværeste, siden “Protective Edge” begyndte.

Endog flere dage efter indledningen af den israelske landoffensiv fortsætter raketafskydnngen fra Gaza mod Israel, og idag rapporteres om “rød farve” alarmsignalet i Ashkelon og Beersheba, mens Hamas meddeler, at det har afskudt tre “M75”-raketer mod Tel Aviv.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Qatar

Qatar vil idag være vært for et møde med deltagelse af den palestinensiske præsident, Mahmoud Abbas, FN’s generalsekretær Ban Ki-moon og Masha’al, Hamas’ politiske bureauchef.. Mødet finder sted under ledele af Qatars emir, sheik Tamim bin Hamad al-Thani,der har virket som en “kommunikations-kanal” mellem Haas og det internationale samfund.

Ifølge vestlige diplomatiske kilder  er Qatar en strategisk spiller med henblik på at  opnå en effektiv våbenhvile.

Den egyptiske avis “Aharam” oplyser, at udenrigsminister John Kerry vil tage til Cairo for at bidrage til våbenhvile-bestræbelserne.


Artiklen fortsætter efter annoncen: