Meriam er nu i frihed i Italien

Meriam Ibrahim og hendes familie er nu ankommet til Italien, hvor de mødte pave Frans.
Meriam Ibrahim og hendes familie er nu ankommet til Italien, hvor de mødte pave Frans.

Den kristne kvinde Meriam Ibrahim fra Sudan, der blev idømt dødsstraf på grund af frafald fra islam, ankom til Italien den 24. juli, skriver Dansk Europamission.
I Italien blev Meriam blev budt velkommen af statsminister Matteo Renzi. Meriam og hendes familie har siden den 26. juni boet på den amerikanske ambassade i Sudan.
Den 15. maj 2014 blev Meriam dømt til døden af en shariadomstol. Hun blev dømt skyldig i frafald fra islam til trods for, at hun er opdraget af sin mor, som er etiopisk ortodoks kristen. Hendes far er muslim, men han forlod familien, da Meriam var seks år gammel.
Meriam blev også dømt skyldig i utugt, da hun er gift med en kristen. Den 27. maj fødte hun en pige i fængslet. Det ser desværre ud til, at pigen, Maya, har lidt skade under fødslen. De sudanske myndigheder tvang nemlig Meriam til at føde, mens hun var i lænker.
Den 23. juni blev Meriam løsladt, efter at Sudans Højesteret havde imødekommet hendes appel af dødsdommen. Men Sudans efterretningstjeneste tilbageholdt hende og familien i lufthavnen den 24. juni og stillede spørgsmål ved gyldigheden af Meriams visum.
To dage senere, den 26. juni, blev Meriam og familien dog igen løsladt og kom i sikkerhed på USA’s ambassade i Sudan, hvorfra de senere kunne rejse til Italien, oplyser Dansk Europamission. Senere håber familien at kunne bosætte sig i New Hampshire, USA.
Bodil