En lykkelig 2’er

s15_kkHvaForskel”Hva’ Forskel Gør Det?” er fortsættelsen til ”Lige så forskellig som mig” og beretter med nye vidnesbyrd om, at vi med handlinger og valg kan gøre en forskel omkring os.

Anmeldt af Kristian Kristiansen
Sidste år udgav forlaget Scandinavia den både bevægende og betagende beretning om to mænd og en kvinde. Bogen kom til at binde de tre personer sammen. Et hverdags- og trekantsdrama med en ubetinget, positiv klangbund.

Bogen blev en succes på det amerikanske bogmarked; det er ret bemærkelsesværdigt, at en kristen bog når frem til den ansete avis, New York Times’ bestsellerlister. Nu følger så den længe ventede fortsættelse, og igen overgiver man sig nærmest betingelsesløst. Det er en dejlig varm bog midt i en kold tid. Flere af den slags kunne tiltrænges.
Nytilkomne læsere kan uden videre koble sig på. I bund og grund er det beretningen om kvinden Deborah; en kvinde, der kender betydningen af et liv, som handler om bøn, om tilgivelse og om ubetinget kærlighed. I sig selv en fortælling, der aldrig kan repeteres tit nok, men bogen handler også om at tage andre til sig og acceptere dem (’inklusion’ hedder det vist på nu-dansk). Om medfølelse og om svære familieforhold. Om liv, der ændredes på grund af en bog, og hvordan det ustandselig tikker ind med inspirerende vidnesbyrd om, hvad den oprindelige bog har betydet for brede udsnit af den amerikanske befolkning.
Da bogens oprindelige promovering går lidt langsomt, må Denver – den sorte hjemløse, den ene tredjedel af forfatter-trioen – træde i karakter og minde Ron om, at ”dette er Guds bog”, og at alt derfor er i de bedste hænder. En tro, der rykker. Det kommer salget efterfølgende også til, og man bliver vidne til en lang række menneskelige kædereaktioner i bogens kølvand.
Det kan også blive tilfældet herhjemme. Hvis bogens læsere og brugere ellers vil lade den være også det, er bogen nemlig fuld af inspiration til, hvordan man kan gøre en forskel for andre, der er i nød. Dermed kan man også besvare det spørgsmål, der er bogens titel: – Hva’ forskel gør det?
Og svaret er: – Ikke så lille endda.

Ron Hall, Denver Moore og Lynn Vincent: ”Hva’ forskel gør det? Beretninger om håb og helbredelse.”
215 sider – 199 kr.
– Scandinavia