Ønsker kristne bederum på danske sygehuse

DANTAX DIGITAL CAMERA SX-3300Z3Niels Erik Søndergaard, som var en af topscorerne på Dansk Folkepartis liste til regionsvalget i Syddanmark, vil kæmpe for kristne bederum på sygehusene.
Et flertal i Regionsrådet besluttede ellers den 26. maj 2014, at bederummene skal være religions-neutrale og kunne benyttes af bl.a. muslimer.
– Et religionsneutralt rum er de kulturradikale ateisters opfindelse, siger Niels Erik Søndergaard.
– Regionsrådsformand Carl Holst har i denne sag lurepasset og ladet de kulturradikale køre med den værdipolitiske udvikling i samfundet. Men DF vil fastholde denne sag på den politiske dagsorden. Sagen vil blive taget med til forhandlingerne efter folketingsvalget. Jeg vil om nødvendigt tage sagen op igen i 2017, siger han.
Han henviser bl.a. til hospitalspræsten i Vejle, Preben Koch, der har sagt, at sygehuset er byens største bedehus.
Søndergaard henviser også til Inger Ebbesen fra Krisos, som i Udfordringen har udtalt, at ”den ånd, der findes i et kristent Guds rum, som vil medvirke til helingen af de syge, der opsøger det, ikke findes i et religionsneutralt rum”.
Kristendommen er en del af vort samfund, så de kristne bederum skal fortsat være en del af sygehusstrukturen, fastslår Niels Erik Søndergaard.
Henri