Optøjer i Øst-Jerusalem og Gaza

Det kom til store optøjer igår i Øst-Jerusalemn, da hundredvis af palestinensere  demontrerede mod Israel efter opdagelsen  af drabet af  den 16-årige Mohammad Abu Khder i en tilsyneladende gengældelsaktion for kidnapningen og drabet af tre israelske teenagere.

 

Palestineniske øjenvidner siger, at de havde set Mohammed blive tvunget ind i en bil uden for et supermarked i Shuafat.

 

Politiet fandt senere et lig i Jerusalem Skoven og undersøger nu, om der er en forbindelse mellem den savnede unge araber og det fundne lig.

 

Demonstranterne i Øst-Jerusalemn afbrændte bildæk, kastede sten, Molotov-cocktails og bomber mod israelske sikkerhedsstyrker og råbte: ”Vi vil ofre vores for martyrerne”.

Fra israelsk side blev der  brugt tåregas for at sprede folkemængden, og politiet afspærrede området.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Under optøjerne blev to pressefotografer såret.

 

                                                       USA  fordømmer

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Drabet af den unge palestinenser har medført fordømmele i vide kredse

En talsmand for Det hvide Hus betegner det som ”afskyeligt” og slår til lyd for, at gerningsmændene bliver stillet for ret5ten.

 

Udenrigsminister John Kerry har også fordømt mordet som ”sygeligt” og siger:


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

–          De der foretager hævnhandlinger destabiliserer blot en allerede eksplosiv og emotionel situation.. Verden har for ofte lært, at vold fører til vold,. og på dette spændte og farefyldte momentmå alle parter gøre alt i deres magt for at beskytte uskyldige og handle med fornuft og  tilbageholdenhed, ikke  beskyldninger og gengæld.

 

Samtidig med optøjerne i Øst-Jerusalem meldes der om øget spænding i det sydlige Israel, hvor raketangreb fra Gaza-striben veksler med israelske fly-gengældelsesangreb..

 

11 raket- og morter-granater afskudt fra Gaza ramte Israel igår og idag. En af dem slog ned i et hus i Sderot,  en bygning der blev brugt som sommerlejr. To  af raketterne blev opfanget af ”Iron Dome”-missilforsvarssystemet, de andre landede i åbne områder. Fire personer måtte behandles for angst.

 

To timer efter at denne byge af raketter blev afskudt mod Israel angreb det israelske luftvåben 15 Hamas-mål i det sydlige Gaza, heriblandt skjulte raket-afskydningsramper, træningslejre og våbenlagre.