Optøjer i Øst-Jerusalem – Raketregn over Israel

Voldsomme optøjer har i dag fundet sted i Østjerusalem og flere steder på Vestbred-området samtidig med, at der meldes om en regn af raketter fra Gaza-striben mod en lang række byer i Israel.

Det var hasarderet at køre i bil fra Jerusalem til Aviv, idet der mange steder meldtes om raketangreb i bebyggelser nær motorvejen. Adskillige bilister vendte om og kørte tilbage til Jerusalem, der anses for at et mere sikkert sted på grund af de nærliggende arabiske bykvarterer, som Hamas i Gaza vil prøve at undgå at ramme.

Jeg var på en sådan tur i formiddags, hvor man over bilradioen fik instruks om, at hvis en raket nærmede sig, skulle man skyndsomt forlade sin bil og lægge sig ned med armene over hovedet som en slag beskyttelse.
Det var ganske nervepirrende. Man undrer sig over, hvordan Hamas stadig har så mange langtrækkende raketter, når den israelske hær ødelægger den ene raketafskydningsrampe efter den anden.

Under sammenstød mellem over 10.000 palæstinensere i protestdemonstrationer på Vestbredden og israelske sikkerhedsstyrker blev to palæstinensere dræbt. Det drejede sig om den 19-årige Mohammed al-Araj og den 27-årige Majad Suffian.

Der var sammenstød i Jaffa nær Tel Aviv, på Tempelpladsen i Jerusalem og ved Kalandia kontrolposten. Over 39 palæstinensere blev arresteret.

Ifølge sikkerhedsstyrkerne skød palæstinensere med skarpe skud mod politiet. El Aksa-brigaderne har påtaget sig ansvaret for denne ildafgivning.
Hamas siger om demonstrationerne, at de er “en betydningsfuld udvikling”, og at det er vigtigt at protesterne breder sig over hele Vestbredden.
Det franske nyhedsbureau AFP betegner atmosfæren som “meget spændt”.

Under raketregnen blev der afskudt fem missiler mod Tel Aviv. To af raketterne blev opfanget af “Iron Dome”-luftforsvarssytemet.

Kongressen i Washington har bevilget yderligere 225 millioner dollars for at “accelerere produktionen” af “Iron Dome”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I løbet af den israelske militæroperation “Protective Edge”s 18 dage er der fra Gaza blevet afskudt 1900 raketter mod Israel, hvoraf de 400 blev opfanget af “Iron Dome”.
Israel har i dette tidsrum truffet 3540 mål i Gaza, heraf 130 inden for de sidste 24.timer.

– Siden landoperationen begyndt,e har vi dræbt 240 terrorister, siger en højtstående israelsk militær kilde. Vores styrker har fuldstændig kontrol. Flere terrorister har overgivet deres våben efter at have tilbragt flere dage i tunnellerne.