Raketter mod atomanlæg

Hamas har afskudt raketter mod Israels atomanlæg i Dimona, men dog uden at ramme.

Hamas har påtaget sig ansvaret for dette angreb og udtalt, at dets mål var atomreaktoren. En af raketterne blev opfanget af “Iron Dome” missilforsvarssystemet.

“Iron Dome” har opnået en næsten 89 procents succesrate siden i mandags, hvilket er en forbedring af, hvad den magtede under operationen “Pillar of Defense” i november 2012.
Systemet aktiveres først, når raketter menes at være på vej mod befolkede områder.

Ifølge en israelsk militærtalsmand har det israelske luftvåben i løbet af 36 timer ødelagt flere terroristmål i Gaza-striben end under hele “Pillar of Defense”-operationen. Talsmanden siger, at luftvåbnet har affyret 400 tons sprængstoffer mod Hamas-mål og andre terroristgrupper.

– Hamas er blevet overrasket over Israels reaktion, siger han. Mange mål var lokaliteter, hvor Hamas-ledere opererer – der er ikke en eneste Hamas brigadechef, som har et hjem at tage tilbage til. Vi vil nok ikke nå frem til de sidste raketter, men vi vil tilintetgøre deres kapacitet.

Hamas viser imidlertid stadig stor styrke og fortsætter med at afskyde en regn af raketter mod Israel, tilmed mod så fjerntliggende steder som Haifa. I går blev 15 raketter afskudt mod Israel i løbet af 15 minutter. Alle raketter blev opfanget eller faldt i åbne områder.

Siden operation “Protectiv Edge” (“Beskyttende Kant”) begyndte, er 225 raketter blevet afskudt mod Israel.

Den militære talsmand, brigadegeneral Moti Almoz, siger, at Israels luftvåben har tusinder af flere mål i Gaza, og at “alt er på bordet”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hæren er åben for alle muligheder, siger statsminister Benyamin Netanyahu efter et hastemøde i sikkerhedskabinettet. Israelske borgeres sikkerhed kommer først. Operationen vil blive udvidet og fortsætter, indtil ilden mod vores byer standser og roen vender tilbage.

De israelske flyangreb i Gaza fortsætter med uformindsket styrke, og tabstallene vokser.

Den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, beskylder Israel for at begå folkemord i Gaza.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Egypten, der ofte har haft rollen som mægler mellem Israel og Hamas er i kontakt med begge sider for at gøre slut på volden. Dette er den første antydning af, at våbenhvilebestræbelser er undervejs. Den egyptiske præsidents kontor oplyser, at præsident Fattah el-Sissi har fået en opringning af den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas om den seneste udvikling.

Landinvasion

En landinvasion i Gaza synes at være umiddelbart forestående. Om dette siger efterretningsminister Yuval Steinitz: – Selv om det bliver svært, kompliceret og dyrt, må vi overtage Gaza midlertidigt i nogle uger for at nedskære terrorhærens styrke. En betydningsfuld operation kommer nærmere.

Forsvarsminister Moshe Ya’alon har takket de israelske styrker i luften, på havet og til lands “for deres fortsatte faste og professionelle handlemåde for at beskytte Israels borgere!”.


Artiklen fortsætter efter annoncen: