4-årig dreng dræbt – synagoge ramt af raketter

4-årige Daniel dræbt

En 4-årig dreng, Daniel Tregerman, blev igår dræbt af en mortergranat afskudt fra Gaza-striben, da han var på vej ind i et tilflugtsrum i hans kibbutz i Sha’ar HaNegev området.

Hans forældre, Gila og Doron, havde sammen med deres tre børn været borte fra deres hjem, men havde besluttet at vende tilbage for nogle dage siden, efter at sikkerhedsmyndigheder, omfattende generalstabschef Benny Gantz, havde sagt, at beboerne i syd ville være sikre.
Daniel var det første barne-dødsoffer hos israelerne, siden operationen “Protective Edge”
(“Beskyttende kant”) begyndte. Mange i Israel siger, at de også dybt beklager drabet af mange palestinensiske børn i Gaza-striben.

Våbenhvilen med Hamas brød sammen med fornyede raketangreb, og familien Tregerman befandt sig på det fejle sted på det fejle øjeblik. Daniel og hans to søskende legede, da “rød farve”-alarmsinalet lød. Det lykkedes forældrene at få deres to yngste børn bragt i sikkerhed i deres tilflugtsrum, men Daniel var stadig udenfor, da mortergranaten slog ned.
Storebroder Daniel blev dødelig ramt. Hans liv kunne ikke reddes, og han døde kort efter.
Morteren, der dræbte Daniel, blev afskudt fra en skole, der drives af Den palestinensiske Myndighed {PA) som yder ly til flygtninge i Gaza-striben og er beliggende nær en UNRWA skole.
Over 130 raketter og mortergranater blev afskudt fra Gaza i gårsdagens løb.
En af dem ramte en synagoge i Ashdod direkte, hvorved tre personer blev sårede og 10 måtte behandles for chok.
By efter by meldte om angreb af raketter, hvoraf mange blev opfanget af “Iron Dome”-
luftorsvarssystemet..
Blandt de mange afskudte raketter havde en kurs mod Tel Aviv, men den faldt ned i et åbent område.

(Sendt kl.9.32 dansk/norsk tid)