4 akkorder og gulv-trampelovsang

s22_CDDa jeg kiggede på oversigten over sangene til dette album, tænkte jeg, at albummet egentlig bliver meget nemt at anmelde. En stor del af sangene er nogle, der er blevet sunget i 2013/2014, og der er mange af dem, som er oppe i tiden. Det kunne ikke overraske. Og ganske rigtigt.

Grunden skal nok findes i, at Spring Harvest konferencen på de 3 uger som den varer, besøges af 19.000 mennesker. Derfor bliver lovsangen nødt til at ramme forholdvis bredt – dog uden at slække på kvaliteten. Albummet er indspillet fra møderne, og der er 5 lovsangsbands, der figurer på listen (Cathy Burton, Pete James, Nick Herbert, Hillsong London og Worship Central).
Optagelserne er foretaget primært under ”Main Eventet”, som er under påskeugen.
Af de lovsange der bliver spillet, er flere af dem lavet af lovsangere som Chris Tomlin, Matt Redman og Hillsong.
Hele setuppet er rigtig simpelt. Det er nemt at synge med på lovsangene, og med en nem opsætning. De læner sig meget op af de oprindelige numre. CD’en lægger ud med Phil Wickhams ”This is amazing grace”, som Cathy Burton synger, og dynamikken og opsætningen minder meget om hinanden. Det samme kan man sige om ”Oceans”, som er skrevet af Hillsong. Næsten identiske versioner med 2 forskellige bands.
Jeg synes, albummet brænder mest igennem, når det er Worship central eller Pete James, der leder lovsangen. Det er mest en personlig præference. De sange, som Worship central spiller, er sange de selv har skrevet, og sangen ”Let it be known” er en blanding af gulvtramp og eksperimenterende synth – dog uden at blive forstyrrende.
Pete James har også et enkelt eget skrevet nummer med, som jeg synes er rigtig godt. ”Prepare the way” hedder det, og det figurerer også på hans eget album. Udgivet i marts 2014. Han har hele albummet igennem en naturlig ro, og han afslutter albummet fantastisk med violiner i en ren ”Lord of the Rings”-intro på Aaron Keyes lovsang ”Sovereign over us”.
Filip Simonsen