Ægteskabelig indie-duo

s22_cgalbum-coverÆgteparret og singer/songwriter-duoen Chris og Gileah Taylor har igennem ti år dyrket musikken hver for sig. Denne sommer har de valgt at gå sammen om udgivelsen af indie-/pop-albummet ”Chris and Gileah”.

Albummets lyrik tager udgangspunkt i parrets 11 år i ægteskab og beretter vidt og bredt om deres liv sammen som mand og hustru. Der er ikke tale om konkrete episoder, men nærmere om universelle tendenser og oplevelser, som enhver lytter har mulighed for at relatere til. Sangteksterne er catchy, lettilgængelige og ærlige:

”and they don’t know that we fall behind the scenes ’cause nothing’s ever perfect, but we know what it means, to stay when day looks night, to stay, to stay to love again.”

Parrets fine og lette vokaler supplerer og komplementerer hinanden på bedste vis, hvilket er med til at skabe skønne flerstemmige harmonier. Gileah er skribenten bag de fleste af numrene, og hun er også den bærende vokal på albummet. Hendes lette, luftige og uskyldige vokal spiller ganske enkelt perfekt sammen med både lyrik og lyd. Lyden er akustisk og afslappet, mens atmosfæren skriger af melankoli. Lytteren bliver ikke kastet ind i et lidende og deprimerende univers, men en flot balanceret melankolsk lyd, der sammen med lyrikken sætter en ramme omkring albummets fine udtryk.
Skal jeg sætte en lille finger på duoens produktion, må det blive, at sangene ligner hinanden og smelter sammen under afspilning. Det kan både være et plus, idet det skaber et sammenhængende album, men samtidig betyder det desværre, at ingen af sangene for alvor kommer til at skille sig ud fra resten.
Josefine Høgenhaug Aaen